Πολεμώντας το Αυχενικό Σύνδρομο

ΑΥΧΕΝΙΚΌ ΣΥΝΔΡΟΜΟΜας βαραίνει το βράδυ στο σπίτι.  Είναι πάνω μας όταν ξυπνάμε για τη δουλειά, κατά το διάλειμμα και στο φαγητό.  Μας σέρνει προς τα κάτω και το Σαββατοκύριακο.  Ο πόνος στον αυχένα μας μοιάζει σα να κουβαλάμε μόνιμα μαζί μας κάτι βαρύ.  Ο υπολογιστής μας είναι… μαζί με την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το mouse.

ΚΑΚΗ ΣΤΑΣΗΟ πόνος οφείλεται στο αυχενικό σύνδρομο, το οποίο με τη σειρά του οφείλεται κυρίως στην παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, με κακή στάση.  Παρουσιάζεται σε άνδρες και γυναίκες 25 ως και 35 ετών και πολλοί που πάσχουν από αυτό, ισχυρίζονται πως αισθάνονται σα να μεταφέρουν μόνιμα ένα βαρύ φορτίο στους ώμους.  Εξού η παρομοίωση με τη μεταφορά ενός υπολογιστή (της αιτίας δηλαδή του κακού) στους ώμους.

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣΗ θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου περιλαμβάνει φυσιοθεραπεία (θεραπευτικά μασάζ) και ήπια φαρμακευτική αγωγή, μα το σημαντικότερο όλων είναι ότι απαιτεί σωστή στάση και χαλάρωση στο τέλος κάθε ημέρας για να ξεκουράζονται οι πάσχοντες μύες.  Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν προσέχουμε οι ίδιοι τη στάση του σώματος μας και δεν αφήνουμε συνειδητά τον υπολογιστή στο γραφείο, το αυχενικό σύνδρομο δε θα θεραπευτεί.

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την πρόληψη, την ανακούφιση ή και τη θεραπεία των πόνων στον αυχένα είναι η Υδροθεραπεία!

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ζεστού παλλόμενου νερού ανακουφίζουν και απομακρύνουν το βάρος από τους ώμους με μόλις 15 λεπτά χαλάρωσης την ημέρα.  Σύμφωνα με δεκάδες έρευνες, ο συνδυασμός του ζεστού νερού και της πίεσης των δινών χαλαρώνει τους καταπονημένους μύες και τους επανορθώνει. Αν προσθέσουμε σε αυτό την προσπάθεια για καλύτερη στάση, το θεραπευτικό μασάζ και τη φαρμακευτική αγωγή, τότε το αυχενικό σύνδρομο γίνεται παρελθόν.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ

Τα οφέλη όμως φυσικά δε σταματούν εκεί.  Με την καθημερινή βύθιση στη ζεστή αγκαλιά ενός spa, αποφεύγουμε την επανεμφάνιση του αυχενικού συνδρόμου, των πονοκεφάλων και δεκάδων ακόμη παθήσεων της σύγχρονης εποχής ενώ παράλληλα προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα ανεκτίμητο δώρο ευεξίας και πολύτιμης ψυχικής και σωματικής χαλάρωσης.

Διαβάστε περισσότερα για τα πολλαπλά οφέλη της Υδροθεραπείας στο www.ideales.gr/ideales-spa/the-multiple-benefits.

Βάλτε την Υδροθεραπεία στη ζωή σας και αφήστε το ζεστό νερό να πάρει από τους ώμους σας κάθε βαρύ φορτίο …κάνει καλό!

This entry was posted in Spa | Υδροθεραπεία and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»