Τι Χρώμα να Επιλέξω για την Πισίνα μου;

Μπορεί να μοιάζει πολύ απλό, εξάλλου οι πισίνες είναι γαλάζιες στην πλειοψηφία τους, όμως το να επιλέξετε το χρώμα της πισίνας σας είναι λίγο πιο σύνθετη διαδικασία. Διαβάστε γιατί.

DES (12)Το αποτέλεσμα που θέλετε εξαρτάται άμεσα από 2 παράγοντες: 1) το χρώμα του εσωτερικού της πισίνας και 2) το φως.  Όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα του εσωτερικού τόσο πιο τιρκουάζ θα είναι το αποτέλεσμα, ενώ όσο σκουραίνει, θα παίρνει πιο βαθύ μπλε χρώμα.  Επίσης, όσο περισσότερο φυσικό φως λαμβάνει η επιφάνεια της πισίνας τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα, με εξαίρεση τις πολύ σκούρες απoχρώσεις (μαύρο, σκούρο γκρι) που δημιουργούν εφέ καθρέφτη όταν πέφτει επάνω τους το φως.

Για να καταλάβετε πώς αλληλεπιδρά το νερό με το φως, σκεφτείτε ένα παράθυρο.  Όταν έχει από τη μια μεριά φως τότε βλέπουμε μέσα του.  Αν όχι τότε βλέπουμε την αντανάκλαση μας.  Έτσι λειτουργεί και η πισίνα.  Όσο πιο σκούρο είναι το εσωτερικό της, τόσο μεγαλύτερο εφέ καθρέφτη δημιουργείται.

Αν λοιπόν φαντάζεστε ένα πολύ έντονο τιρκουάζ χρώμα, τότε δε θα πρέπει να διαλέξετε τιρκουάζ εσωτερικό αλλά λευκό.  Ομοίως, αν θέλετε ένα βαθύ μπλε πρέπει να διαλέξετε ένα γκρι σκούρο.  Και φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα με γεμάτη πισίνα θα εξαρτηθεί από το πόσο φως πέφτει απευθείας επάνω της.  Ο κανόνας είναι απλός: ξεκινώντας από το λευκό και φτάνοντας ως και τις πολύ σκούρες αποχρώσεις, το χρώμα της πισίνας σκουραίνει σταδιακά και παίρνει διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε.

PLATINUM (3)Ποιο χρώμα όμως ταιριάζει στο δικό σας χώρο;  Σαφώς το κλασσικό τιρκουάζ ή το έντονο μπλε ταιριάζει σε κάθε χώρο. Ωστόσο, αν το σπίτι σας είναι minimal ή μοντέρνας αισθητικής, θα μπορούσατε να πειραματιστείτε με πιο ιδιαίτερες αποχρώσεις όπως το γκρι.  Τέτοιες αποχρώσεις δίνουν ένα πιο ιδιαίτερο χρωματικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας ξεχωριστούς γαλάζιους και μπλε τόνους που δένουν όμορφα με μοντέρνες κατασκευές.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι δική σας, ωστόσο οι Ideales ειδικοί βρίσκονται πάντα στη διάθεση σας για να λύσουν τις απορίες που έχετε, να σας καθοδηγήσουν και να σας συμβουλέψουν για να επιτύχετε το ιδανικό σας μπλε.

Καλέστε μας λοιπόν σήμερα στο 210 61 48 400 και κλείστε ένα ραντεβού για διαλέξουμε μαζί το χρώμα που θα έχει η Piscines Ideales των ονείρων σας …κάνει καλό!

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»