Ποιο το Κόστος μιας Πισίνας;

PISCINES IDEALES_INOX STEPΠριν από λίγες δεκαετίες, οι πισίνες ήταν «βαριές» κατασκευές με πολύπλοκα μηχανοστάσια, κοστοβόρες στην κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρησή τους, γι’ αυτό και αποτελούσαν «προνόμιο» λίγων και ιδιαίτερα εύπορων ανθρώπων.

LOGGAS_PISCINES IDEALESΗ Ideales έφερε το 1991 τη μεγάλη ανατροπή στο χώρο της πισίνας, τόσο ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα, τον τρόπο και τον χρόνο κατασκευής, όσο και ως προς το κόστος, κάνοντας την πισίνα προσιτή στον μέσο άνθρωπο, αλλά και τον επαγγελματία στο χώρο του τουρισμού.

Σήμερα πλέον, η Ideales έχει φτάσει να κοσμεί σπίτια, εξοχικά και επαγγελματικούς χώρους με πάνω από 11.000 Piscines Ideales, ενώ έχει ανακαινίσει εκατοντάδες πισίνες συμβατικού τύπου στα σύγχρονα πρότυπά της.

Ωραία και ενδιαφέροντα όλα αυτά θα έλεγε κανείς, αλλά η πρώτη ερώτηση κάποιου που ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια πισίνα είναι συνήθως το «πόσο κάνει μια πισίνα, ποιο το κόστος μιας πισίνας».

PISCINES IDEALES_2Προφανώς και το κόστος της πισίνας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να προχωρήσει κανείς στο επόμενο βήμα.  Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση απαιτούνται οι γνώσεις ενός έμπειρου και αξιόπιστου επαγγελματία που θα αποτυπώσει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου και επιπλέον θα καταγράψει όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν το κόστος μιας πισίνας.  Έτσι, στο τέλος, θα συμβουλέψει σωστά τον ενδιαφερόμενο προς το μακροχρόνιο συμφέρον του και όχι προς όφελος της εταιρείας ή της δικής του τσέπης (απλά να κλείσει η δουλειά no matter what).

Παράμετροι που καθορίζουν το κόστος μια πισίνας που είναι όμορφη, αντέχει στο χρόνο και προσφέρει υγιεινό νερό είναι οι προτιμήσεις σε υλικά επένδυσης πισίνας, η τεχνολογία φίλτρανσης που απαιτείται ανάλογα με τις συνθήκες και τη χρήση, το σχήμα της πισίνας, το μέγεθος, το βάθος, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της πισίνας, το μέγεθος και το είδος μιας χτιστής σκάλας πισίνας, η μέθοδος απολύμανσης του νερού, η θέρμανση του νερού, τα αξεσουάρ καθαρισμού κ.ά.  Για να μην ξεχνιόμαστε …και σίγουρα το μπάτζετ 🙂

PISCINES IDEALES 1_CRETEΕπομένως, πρώτα γίνεται συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο και κατόπιν ορίζεται η τελική τιμή της πισίνας.  Αλλιώς «γουρούνι στο σακί» κανείς δεν προτίμησε!  Ο ενδιαφερόμενος, πρέπει να λαμβάνει μια αναλυτικότατη προσφορά, χωρίς τα «ψιλά» γράμματα ή τις ασάφειες που συχνά συναντά κανείς σε μια προσφορά.

PISCINES IDEALES_3Επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πολλά περί πισίνων, όπως για τα υλικά κατασκευής, για τις ποιότητες και το χρόνο αντοχών, για πονηρές διατυπώσεις, ποιος χρησιμοποιεί κινέζικα προϊόντα και τα βαπτίζει ευρωπαϊκά, ποιος χρησιμοποιεί κακής ποιότητας υλικά που βγάζουν προβλήματα, ποιος κρύβει κόστη κ.ο.κ., είναι απαραίτητο οι προσφορές και τα συμφωνητικά να είναι αναλυτικότατα και κάθε τι να αποσαφηνίζεται.  Βλέπουν καθημερινά πολλά τα ματάκια μας και αν ο ενδιαφερόμενος κάνει λάθος επιλογή εταιρίας πισίνας, η πισίνα θα είναι εκεί με τα προβλήματα της, με χιλιάδες ευρώ πεταμένα και άντε μετά να βγάλει άκρη κανείς στα δικαστήρια…   

Για να δώσουμε όμως και μια προσεγγιστική απάντηση στην ερώτηση πόσο κοστίζει μια πισίνα, θα λέγαμε ότι μια πισίνα διαστάσεων 4 x 8 μέτρων που είναι όμορφη, αντέχει στο χρόνο και προσφέρει υγιεινό νερό, μπορεί να κοστίσει από 13.000 έως 35.000 ευρώ.  Και φυσικά μπορεί να κοστίσει λιγότερο και να πετάξουμε τα χρήματα μας σε μια «εξωτερική μπανιέρα» ή αλλιώς σε ένα «κακόγουστο σουρωτήρι», αλλά και πολύ περισσότερα, όπου εκεί λέμε ότι η ωραία πισίνα είναι η πισίνα του κολλητού μας …κάτι σαν το σκάφος!

PISCINES IDEALES ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΠέραν της ποιότητας της κατασκευής, ένας άλλος τομέας που πρέπει να διερευνήσει ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης πισίνας είναι και το μετέπειτα κόστος καθαρισμού της πισίνας, καθώς και η ευκολία συντήρησης της πισίνας.  Τα νέα είναι πολύ καλά και σε αυτόν τον τομέα, γιατί χάρη στα εξελιγμένα υλικά, τα προηγμένα συστήματα φίλτρανσης και τα καινοτόμα προϊόντα καθαρισμού της Piscines Ideales, το κόστος συντήρησης είναι το μικρότερο δυνατό.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα πολλές εταιρίες στην Ελλάδα που για να κερδίσουν την πώληση, πουλάνε στους ενδιαφερόμενους τεχνολογίες περασμένων δεκαετιών.  Σε αυτές τις τεχνολογίες τα κόστη συντήρησης είναι μερικές φορές εξωφρενικά, ο χρόνος καθαρισμού πολύς, ο τρόπος καθαρισμού δύσκολος και τα αναλώσιμα μέρη της πισίνας τόσο κακής ποιότητας που χρειάζονται συχνή αντικατάσταση.  Αυτό σημαίνει ότι η πισίνα όχι απλά κοστίζει περισσότερο από την αρχική «επένδυση», αλλά κοστίζει και κοστίζει και συνεχίζει να κοστίζει.

PISCINES IDEALES_4Στην Ideales θέλουμε κάθε άνθρωπος που μας επιλέγει να είναι ευτυχισμένος με την επιλογή του και να κολυμπάει σε κρυστάλλινα νερά και όχι να τρέχει να λύνει προβλήματα.  Έχουμε βρει τρόπους και λύσεις ώστε να μειώνουμε το κόστος σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στην ποιότητα και στην αξιοπιστία των προϊόντων και υπηρεσιών μας, ενώ παράλληλα φροντίζουμε η πισίνα να είναι όσο το δυνατό λιγότερος «μπελάς» και ευκολοσυντήρητη.

Γεγονός είναι ότι με τη δική σας Piscines Ideales – the eco pool® θα έχετε μακράν τη χαμηλότερη κατανάλωση σε νερό, ρεύμα, χημικά και επιπλέον δε θα σπαταλάτε την ώρα σας σε χρονοβόρους, δύσκολους και μη πρακτικούς καθαρισμούς.  

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια Piscines Ideales – the eco pool® διαστάσεων 4 x 8 εξοικονομεί, σε σχέση με μια συμβατική πισίνα, όση ενέργεια καταναλώνει μια τετραμελής οικογένεια επί 4 χρόνια, ενώ μειώνει κάθετα και την ατμοσφαιρική ρύπανση.  Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν καθιερώσει την Piscines Ideales ως τη μόνη πιστοποιημένα φιλική προς το περιβάλλον πισίνα παγκοσμίως! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

PISCINES IDEALES_5Η πισίνα είναι μια πολύ σοβαρή επένδυση είτε είστε ιδιώτης είτε επαγγελματίας.  Θέλετε τα χρήματα που θα διαθέσετε να «πιάσουν τόπο» και το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας και να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες σας.  Θέλετε να κολυμπάτε, όχι να τρέχετε! 

Η Ideales, με την πολύχρονη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευσή της, διαθέτει ό,τι χρειάζεστε για να απολαμβάνετε καθημερινά τη δική σας μονάκριβη πισίνα και να κάνετε πραγματικότητα το ευ ζην!

Επιλέξτε την Piscines Ideales και αλλάξτε τρόπο ζωής …κάνει καλό!

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»