Πισίνες σαν Ζωγραφιά

Ανακαλύψαμε 4 πίνακες με ideales θεματολογία και φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην τους μοιραστούμε μαζί σας.  Απολαύστε τους.

Eric ZenerΌλα ξεκίνησαν όταν πρωτοαντικρίσαμε τους πίνακες του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη Eric Zener, οι οποίοι μοιάζουν με φωτογραφίες.  Κορίτσια που χαλαρώνουν, βουτιές και χαρούμενοι κολυμβητές όλα με φόντο κρυστάλλινες, γαλανές πισίνες.  Τον λατρέψαμε αυτόματα και αποφασίσαμε να αναζητήσουμε και άλλους ideales καλλιτέχνες.

Carol BennettΔεύτερη ανακάλυψη μας ήταν η Αμερικανίδα Carol Benett.  Η καταγωγή της είναι από τη Χαβάη και οι πίνακες της έχουν χαρακτηριστεί ως «ποιητική απόδραση από την καθημερινότητα».  Κύρια θεματολογία της είναι κολυμβητές κάτω από το νερό και οι πίνακες της καταφέρνουν να μεταδίδουν μια ανεπανάληπτη αίσθηση ηρεμίας, σα να κάνουν το χρόνο να σταματά, όπως ακριβώς γίνεται όταν απολαμβάνουμε το κολύμπι.

DAVID HOCKNEYΣτη συνέχεια γνωρίσαμε -καθυστερημένα- το μεγάλο David Hockney που θεωρείται από τους σημαντικότερους Βρετανούς ζωγράφους του 20ου αιώνα, έργα του οποίου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί απο τις μεγαλύτερες γκαλερί στον κόσμο.  Διασημότερο από τα έργα του είναι το επονομαζόμενο «A Bigger Splash» που απεικονίζει τη στιγμή αμέσως μετά από μια βουτιά στην πισίνα.  Η πισίνα σαν μέσο ωστόσο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για δεκάδες άλλα έργα του.

Ana Tereza FernandezΤέλος μάθαμε για την Μεξικανή καλλιτέχνη Ana Tereza Fernandez και μας συνεπήρε η συλλογή της «Ablution» που απεικονίζει γυναίκες να κολυμπούν σε πισινα.  Μέσα από τους πίνακες της και τη συγκεκριμένη συλλογή, η Fernandez χρησιμοποιεί το νερό σαν μέσο κάθαρσης, πνευματικότητας και δύναμης προσπαθώντας να εκθειάσει το ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Εσείς γνωρίζετε κάποιον άλλο καλλιτέχνη με …ideales θεματολογία;  Αν ναι γιατί δεν μας στέλνετε τις προτάσεις σας ώστε να φτιάξουμε ένα ακόμη άρθρο γεμάτο τέχνη και ομορφιά μα πάνω από όλα το ομορφότερο από όλα τα στοιχεία, το νερό.

Στο μεταξύ συνεχίζουμε την αναζήτηση στο χώρο της τέχνης …κάνει καλό!

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»