Πισίνα Χωρίς Άδεια Κατασκευής Γίνεται;

Την θέλετε πολύ, αλλά κολλάτε στα χαρτιά…  Το γράμμα του νόμου ήταν μέχρι πρότινος απαιτητικό όμως πλέον έχει αλλάξει και ο δρόμος άνοιξε για να κάνετε πραγματικότητα το όνειρό σας!  

Το πρώτο σας βήμα πριν από κάθε εργασία έναρξης κατασκευής μιας πισίνας είναι η έκδοση σχετικής άδειας από την Πολεοδομία. Τα πολύ καλά νέα είναι ότι για την κατασκευή μιας πισίνας compact έως 50m2 δεν απαιτείται τέτοια άδεια, αλλά μόνο μία έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για πισίνα.  Η διαδικασία για να εκδοθεί αυτή η έγκριση είναι απλή και οικονομική και το κόστος της κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα τη συμφωνία με τον μηχανικό που θα την εκδώσει.

Ποιες πισίνες όμως θεωρούνται compact πισίνες;  Οι προδιαγραφές που πρέπει να πληροί μια πισίνα ώστε να χαρακτηριστεί compact και επομένως να απαιτείται μόνο η έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας (ΦΕΚ 2605, 15-10-2013), είναι οι ακόλουθες :

  • Η συνολική επιφάνεια της πισίνας να μην υπερβαίνει τα 50m2.
  • Να έχει compact μηχάνημα φίλτρανσης και ανακυκλοφορίας του νερού (αντί του συμβατικού μηχανοστασίου).
  • Να μην απαιτείται η κατασκευή τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  • Το ύψος όλων των κατασκευών σε κανένα σημείο να μην υπερβαίνει το 1 μέτρο από τη στάθμη του εδάφους.

Για την έκδοση της άδειας θα πρέπει επιπροσθέτως ο μηχανικός να αναλάβει με γραπτή του δήλωση την ευθύνη της στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής ασφάλειας της πισίνας, ενώ θα χρειαστεί και στατική μελέτη πισίνας ή πιστοποιητικό στατικής επάρκειας της πισίνας, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη πισίνας και ένα αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής άδειας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή μιας συμβατικής πισίνας ίδιων διαστάσεων με μία compact, το κόστος της άδειας που εκδίδεται από την Πολεοδομία, κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, από 2.000 – 4.000 ευρώ, ενώ διπλασιάζεται και το κόστος των ημερομίσθιων του ΙΚΑ που απαιτούνται.

Η Ideales με τεχνογνωσία και εμπειρία 26 χρόνων, σας προσφέρει μια 100% στιβαρή αντισεισμική κατασκευή, με προηγμένα compact συστήματα φίλτρανσης του νερού, ασύγκριτη αισθητική και μοναδικές εγγυήσεις, σε ανταγωνιστικές τιμές και με άψογη εξυπηρέτηση, καθώς κι ένα εκτεταμένο και άρτιο Δίκτυο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επιπλέον, επιλέγοντας την Piscines Ideales | the eco pool® – τη μόνη πιστοποιημένα οικολογική πισίνα παγκοσμίως – επιτυγχάνετε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων, νερού και ενέργειας, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη μακρόχρονη χρήση της πισίνας σας.

Όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ακόμα περισσότερα που μπορείτε να τα πληροφορηθείτε μέσα από τους εξειδικευμένους ανθρώπους μας (τηλ.: 210 61 48 400), εξασφαλίζουν ασύγκριτα οφέλη για εσάς και έχουν καθιερώσει την Piscines Ideales ως τη Βασίλισσα της Πισίνας.

Για να κολυμπάτε, λοιπόν, αντί να τρέχετε, μία είναι η επιλογή σας:

Piscines Ideales | the eco pool®.

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»