Νερό Πισίνας: Μύθοι και Πραγματικότητες

Είναι αλήθεια πως το νερό της πισίνας έχει αποτελέσει μήλον της έριδος και τροφή για αρκετές μυθοπλασίες.  Ως The Pool People οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Μύθος  #1
Το νερό της πισίνας είναι ανθυγιεινό και μυρίζει άσχημα
Πραγματικότητα:  Το νερό της πισίνας αν του δώσουμε την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να είναι κρυστάλλινο, πεντακάθαρο και άοσμο.  Υπάρχουν αρκετοί που δυστυχώς έχουν λανθασμένη εντύπωση για το νερό της πισίνας και πρόκειται για ανθρώπους με κακές εμπειρίες από πισίνες ξενοδοχείων.  Οι ιδιοκτήτες αυτών των πισινών, προς χάριν οικονομίας, καταφεύγουν σε φτηνιάρικες -και αντιεπαγγελματικές- λύσεις μηχανισμών φίλτρανσης και απολύμανσης με αποτέλεσμα το νερό της πισίνας τους όχι μόνο να μυρίζει άσχημα αλλά να είναι και επικίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις.

Στην Ideales, η υγιεινή του νερού και η απολύμανση της πισίνας αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα γι’ αυτό εξελίσσουμε συνεχώς τα συστήματα απολύμανσης και χημικών πισίνας μας, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.  Τι σημαίνει αυτό;  Σας παρέχουμε ολοκληρωμένες και απόλυτα ασφαλείς λύσεις χημικών για την πισίνα σας αλλά και λύσεις που δεν απαιτούν καν τη χρήση χημικών.  Το εξελιγμένο σύστημα απολύμανσης πισίνας με ηλεκτρόλυση Sea Clear® είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος απολύμανσης βασισμένη στην ηλεκτρόλυση άλατος που εγγυάται κρυστάλλινο νερό, απαλλαγμένο από βακτηρίδια, μύκητες και λοιπούς ρύπους χωρίς τη χρήση χημικών.

Αν λοιπόν ο λόγος για τον οποίο μπορεί να μη θέλετε πισίνα είναι ότι το νερό της δεν θα είναι κρυστάλλινο, ώρα να το ξανασκεφτείτε!  Ας καταρρίψουμε και τους υπόλοιπους μύθους όμως.

Μύθος #2
Η έντονη μυρωδιά του χλωρίου σημαίνει πως το νερό απολυμαίνεται αποτελεσματικότερα
Πραγματικότητα:  Η έντονη μυρωδιά στην πισίνα δεν προέρχεται από το χλώριο καθαυτό. Μια σωστά χλωριωμένη πισίνα, που διαθέτει τα σωστά μηχανήματα και φίλτρα, δεν μυρίζει καθόλου.  Η μυρωδιά που παρατηρείται σε μερικές πισίνες προέρχεται κυρίως από τις χλωραμίνες οι οποίες δημιουργούνται όταν το χλώριο έρχεται σε επαφή με ρύπους στο νερό και η παρουσία τους σημαίνει ότι η πισίνα δεν έχει λάβει την κατάλληλη ποσότητα ή συνδυασμό χημικών για να απολυμανθεί.  Συνεπώς όχι, η έντονη μυρωδιά χημικών δε σημαίνει ότι η πισίνα είναι πιο καθαρή.

Μύθος #3
Το νερό της πισίνας κάνει τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά να πρασινίζουν
Πραγματικότητα:  Ο ένοχος για το πρασίνισμα των μαλλιών που δίνει αυτό τον πράσινο τόνο στα πολύ ανοιχτά μαλλιά είναι τα μέταλλα στο νερό και κυρίως ο χαλκός.  Ο χαλκός και τα μέταλλα μπορεί να προστεθούν επί τούτου στο νερό της πισίνας για να αποφευχθεί η δημιουργία άλγης (κακής ποιότητας αλγοκτόνα), μπορεί να φτάσουν μέσα του μέσω των σωληνώσεων ή μπορεί το νερό στη συγκεκριμένη περιοχή να έχει υψηλή περιεκτικότητα χαλκού.  Η λύση;  Φορέστε σκουφάκι ή ξεβγάλτε πολύ καλά τα μαλλιά σας μετά από κάθε βουτιά.  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρωτοποριακό CuLator της Ideales, προϊόν αφαίρεσης μετάλλων από το νερό για να σώσετε τα όμορφα ξανθά μαλλιά σας.

Μύθος #4
Η πισίνα μου δείχνει πεντακάθαρη άρα είναι πεντακάθαρη
Πραγματικότητα:  Μια πισίνα μπορεί να δείχνει καθαρή μα να μην είναι.  Η απουσία ορατών ρύπων δε σημαίνει ότι το νερό είναι ασφαλές για κολύμπι.  Το θόλωμα του νερού από μικροοργανισμούς και βλαβερές ουσίες μπορεί να πάρει μέρες να εμφανιστεί γι’ αυτό μην επαναπαύεστε στον απλό καθαρισμό της πισίνας, αλλά ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα των χημικών και του pH για ανωμαλίες.

Μύθος #5
Έχω απολυμάνει σωστά την πισίνα οπότε δεν πειράζει αν καταπιώ το νερό της
Πραγματικότητα:  Όχι δεν πειράζει να καταπιείτε λίγο νερό αν έχετε κάνει έλεγχο του νερού της πισίνας σας και το έχετε φροντίσει σωστά.  Ωστόσο, το νερό της πισίνας δεν είναι προς πόση όπως καταλαβαίνετε.  Ακόμη κι αν η απολύμανση της πισίνας σας έχει γίνει στην εντέλεια, κάποια βακτήρια ή μικροοργανισμοί δεν εξουδετερώνονται σε δευτερόλεπτα, χρειάζονται χρόνο και δεν αξίζει να το ρισκάρετε σε καμία περίπτωση.  Μπορεί το νερό της πισίνας σας να είναι κρυστάλλινο και λαχταριστό, αλλά δεν είναι για να το πιείτε, είναι για να βυθιστείτε…

Η πισίνα και το νερό της χαρίζουν χαρά και ευεξία.  Τα φροντίζουμε λοιπόν και βάζουμε τέλος στους μύθους γιατί η πραγματικότητα …κάνει καλό!

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»