Μειώστε το Ενεργειακό Αποτύπωμα της Πισίνας σας

Είναι η πισίνα σας φιλική προς το περιβάλλον;  Οι λογαριασμοί για τη λειτουργία της είναι χαμηλοί;  Παρακάτω έχουμε για εσάς eco tips για να μειώσετε το ενεργειακό αποτύπωμα της πισίνας σας, αλλά και τους λογαριασμούς σας:

1.  Ελέγξτε για τυχόν διαρροές: Δυστυχώς όταν μια πισίνα χάνει νερό δεν κάνει πλιτς πλιτς πλιτς.  Υπάρχει όμως λύση για να εντοπίσετε αν υφίσταται διαρροή: σημειώστε τη στάθμη του νερού της πισίνας σας με μια κολλητική ταινία και ξανά ελέγξτε 48 ώρες αργότερα.  Εάν υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη από 1,27 εκ. (ή 0,5 in.), είναι ένδειξη ότι πιθανόν να υπάρχει διαρροή που πρέπει επισκευαστεί το συντομότερο.  Δυστυχώς το συγκεκριμένο τεστ δε λειτουργεί καλά όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι χαμηλή.  Αν θέλετε επιστημονική λύση στον εντοπισμό διαρροών, καλέστε μια εξειδικευμένη εταιρία.  Πρώτα όμως εξασφαλίστε ότι η εταιρία διαθέτει τεχνολογία με υποβρύχιες κάμερες, μικρόφωνα κ.ά. (δεν σας κάνουμε πλάκα!).

IDEALES COVERS INFINITY2.  Τοποθετήστε εξελιγμένο κάλυμμα:  Ένα τελευταίας τεχνολογίας κάλυμμα θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος, γιατί μειώνει την απώλεια νερού και την εξάτμιση του, διατηρεί τη θερμότητα του και κρατά την πισίνα σας καθαρή από σκουπιδάκια και σκόνη.  Με τη βοήθεια του δεν θα χρειάζεται πια να συμπληρώνετε συχνά νερό στην πισίνα σας, ή να λειτουργείτε διαρκώς τη θέρμανση ή τις αντλίες.  Επιπλέον χρήματα θα εξοικονομήσετε και από τις μικρότερες ποσότητες απολυμαντικών μέσων που θα χρησιμοποιείτε, λόγω του καλύμματος.

3.  Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του νερού: Μειώστε τη θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια των μηνών που θερμαίνετε την πισίνα σας.  Για κάθε ένα βαθμό λιγότερο, εξοικονομείτε χρήματα και πολύτιμους φυσικούς πόρους.  Ακόμα, σκεφτείτε να μειώσετε το χρονικό διάστημα που χρησιμοποιείτε θέρμανση για την πισίνα, με την τοποθέτηση ενός εξελιγμένου καλύμματος (tip 2).

4.  Συντηρείστε τον εξοπλισμό: Ο εξοπλισμός μιας σωστά συντηρημένης πισίνας είναι πάντα πιο αποτελεσματικός, με ελάχιστα ή μηδενικά προβλήματα και φυσικά με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  Μη ξεχνάτε το τακτικό σέρβις των μηχανημάτων σας αντλίες, αυτόματες σκούπες ρομπότ, κ.λπ.).

5.  Χρησιμοποιείστε τα σωστά απολυμαντικά: Μια πισίνα που μυρίζει απολυμαντικό δε σημαίνει ότι είναι καθαρή.  Το αντίθετο μάλιστα.  Μικρές δόσεις απολυμαντικών εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ, διασφαλίζουν κρυστάλλινο και υγιεινό νερό, ενώ φροντίζουν να μην αδειάζει η τσέπη σας.

Μειώστε το ενεργειακό αποτύπωμα της πισίνας σας …κάνει καλό!

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»