Κολύμβηση Βρεφών

8eacf8260ac5ea86cc7ab8f7c26619aeΤο baby swimming – ή κολύμβηση βρεφών,  είναι μια πολύ ευεργετική άσκηση για βρέφη και παιδάκια από 6 μηνών έως και 4 χρονών, που μπορούν να την απολαύσουν στην ελεγχόμενη ασφάλεια της πισίνας, παρέα με τους γονείς τους.

am_1_5915540_177145Μέσα από απλές ασκήσεις και παιχνίδι, χωρίς πίεση, τα μικρά γοργονάκια αποκτούν σιγά-σιγά και ανάλογα με την ηλικία τους όλες τις απαραίτητες κολυμβητικές ικανότητες.  Τα βρέφη από ένστικτο κρατούν αυτόματα την αναπνοή τους όταν βυθιστούν στο νερό και μπορούν να επιπλεύσουν χωρίς κόπο.  Εξοικειώνονται ομαλά με το υγρό στοιχείο, γιατί τους θυμίζει τη μήτρα και ανταποκρίνονται άμεσα στην καθοδήγηση του εκπαιδευτή.  Τα μαθήματα γίνονται σε μικρή, θερμαινόμενη πισίνα και με πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες, οπότε τυχόν έγνοιες των γονιών για υποτιθέμενους κινδύνους εξαλείφονται.

am_1_5915543_625149Το baby swimming εξασφαλίζει στα παιδιά καλύτερη υγεία, αντοχή, δύναμη, εξαιρετικούς πνεύμονες, βελτίωση των συνηθειών του ύπνου, αλλά είναι και πολύ ευεργετική σε θέματα χαρακτήρα καθώς τα κάνει πιο θαρραλέα, ανεξάρτητα, έξυπνα και κοινωνικά.  Έρευνες έχουν αποδείξει ακόμα, ότι τα βρέφη και τα νήπια που συμμετέχουν σε προγράμματα baby swimming, αποκτούν αυξημένη εγρήγορση και αυξημένες ικανότητες αντίληψης και συγκέντρωσης.  Επίσης, τα παιδάκια μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν με τα συνομήλικα τους και να κοινωνικοποιούνται, πολύ πριν πάνε στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο.

0241Η Βρετανίδα φωτογράφος Annette Price ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογράφιση μωρών σε πισίνα.  Απ’ ότι λέει η ίδια, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τα περισσότερα μωρά είναι εντελώς χαλαρά, ενώ μερικά χαμογελάνε κιόλας.  Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν κλαίνε ποτέ!  Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έχει στη διάθεση της συνήθως για να τα φωτογραφίσει, η φωτογράφος έχει καταφέρει να απαθανατίσει τη διαύγεια του κρυστάλλινου νερού της πισίνας σε συνδυασμό με ευτυχισμένα γοργονάκια που βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον και το απολαμβάνουν στο έπακρο!

Προσφέρετε στα παιδιά σας από πολύ νωρίς όλα τα οφέλη της κολύμβησης …κάνει καλό!

 

 

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»