Καταπράσινος Κήπος; Το Μπλε του πάει πολύ!

PISCINES IDEALES (1)Μια Piscines Ideales στον κήπο ή στην ταράτσα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του σπιτιού, κάνει όλο το σκηνικό ακόμα πιο ξεχωριστό και πολύ πιο προκλητικό για ξεκούραση και απόλαυση.  PISCINES IDEALES (8)Παράλληλα, ο σωστός σχεδιασμός του κήπου, η επιλογή των κατάλληλων φυτών σε συνδυασμό με την πισίνα σας και τα άλλα διακοσμητικά στοιχεία, μπορούν να συνθέσουν ένα «ξεχωριστό» σκηνικό για το προσωπικό σας καταφύγιο από την καθημερινότητα της πόλης.

Το μέγεθος του κήπου δεν έχει σημασία, καθώς η κηποτεχνία στις μέρες μας βασίζεται κυρίως στο μικρό χώρο που έχει στη διάθεση του το κάθε σπίτι για τη δημιουργία ιδιωτικού κήπου, ενώ παράλληλα αξιοποιείται όσο το δυνατόν καλύτερα ο περιβάλλων χώρος.

PISCINES IDEALES (11)Η επιλογή των φυτών, σχεδιάζοντας ένα κήπο με πισίνα, είναι πολύ σημαντική τόσο από αισθητικής άποψης, όσο και από θέμα λειτουργικότητας.  Η Ideales σας προτείνει να επιλέξετε τα πιο εύκολα και ανθεκτικά φυτά, με τις λιγότερες απαιτήσεις όσον αφορά τη συντήρηση και την άρδευση. Λάβετε υπόψη σας τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής (βροχόπτωση, ηλιοφάνεια, άνεμοι), αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες του χώρου σας (αν είναι ανοιχτός, σε ποια σημεία έχει περισσότερο ήλιο, τι ποιότητας χώμα διαθέτει, τα επίπεδα, τις ρύσεις κ.ο.κ.). Τα φυτά που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζουν με το υδάτινο στοιχείο και να το αναδεικνύουν, όπως επίσης και να μην ρίχνουν τα φύλλα και τους καρπούς τους. Έτσι συνήθως επιλέγονται φυτά και δέντρα αειθαλή, μη καρποφόρα που κάνουν πυκνό φύλλωμα για να προσφέρουν θερμομόνωση (δροσιά το καλοκαίρι), ηχομόνωση και ιδιωτικότητα στον κήπο. Π.χ. Κυπαρίσσια, Δάφνη του Απόλλωνα, Βιβούρνο Λουσίντουμ, Ελαίαγνος, Πικροδάφνη, Κουμαριά, Λεβάντα, Φασκόμηλο, Αγγελική, Μπαμπού, Μυρτιά κ.ά.

PISCINES IDEALES 8Φυτέψτε σε ομάδες του ίδιου είδους και κατά προτίμηση με το ίδιο χρώμα για να διευκολύνετε τη συντήρηση και το πότισμα και να έχετε άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο σχεδιασμό του κήπου γύρω από την Piscines Ideales σας, είναι να αφεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος ελεύθερος χώρος, έτσι ώστε η πισίνα σας να διατηρείται κρυστάλλινη και να υπάρχει χώρος για να κινείστε άνετα γύρω της.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό περιβάλλον γύρω από την Piscines Ideales σας, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της, ομορφαίνοντας το χώρο σας και δημιουργώντας ταυτόχρονα μια όαση δροσιάς και απόλαυσης που …κάνει καλό!

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»