Άνοιγμα Πισίνας: Απαραίτητες Προετοιμασίες για Βουτιές σε Κρυστάλλινα Νερά

Ο καιρός ζέστανε και ανυπομονείτε να ανοίξετε την πισίνα σας ώστε να αρχίσετε να απολαμβάνετε μοναδικές στιγμές υδάτινης απόλαυσης;  Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες βήμα προς βήμα για να γίνει το άνοιγμα της πισίνας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Εφόσον η πισίνα σας έχει παραμείνει κλειστή όλο τον χειμώνα, είναι λογικό πως χρειάζεται μια κάποια περιποίηση προτού αρχίσετε να την απολαμβάνετε.  Αν το νερό της πισίνας σας είναι εξαιρετικά βρώμικο και μολυσμένο, τότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να την αδειάσετε.  Για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιήστε το φρεάτιο πυθμένα ή μια εμβαπτιζόμενη αντλία.  Εάν το νερό δεν είναι ιδιαίτερα βρώμικο αλλά έχει σκουπίδια, όπως φύλλα ή κλαδιά, τότε αφαιρέστε τα με την ειδική απόχη και συνεχίστε, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1ο    Απαραίτητος εξοπλισμός

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό: Αυτόματη ή χειροκίνητη σκούπα, βούρτσα καθαρισμού, κοντάρι, απόχη, καθαρά φίλτρα, χημικά απολύμανσης πισίνας και τεστ κιτ για το έλεγχο της χημικής ισορροπίας του νερού της πισίνας σας.

Βήμα 2ο    Καθαρισμός του καλύμματος χειμώνα

Εφόσον είχατε τοποθετήσει κάλυμμα για την προστασία της πισίνας σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε τα φύλλα και το χώμα που έχουν μαζευτεί πάνω του, χρησιμοποιώντας μια σκούπα και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το κάλυμμα.  Καθαρίστε το με ένα ήπιο καθαριστικό, ξεπλύνετε το με νερό και απλώστε το να στεγνώσει καλά προτού το αποθηκεύσετε.

Βήμα 3ο    Συμπλήρωμα νερού | Γέμισμα Πισίνας

Συμπληρώστε την πισίνα με νερό, ώστε να ανέβει η στάθμη στο σωστό επίπεδο.

Βήμα 4ο    Έλεγχος ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

Ελέγξτε το φίλτρο ή τα φίλτρα της πισίνας σε τι κατάσταση είναι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει service στην/στις αντλία/αντλίες φίλτρανσης.  Το service των αντλιών πισίνας πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 χρόνια, ανάλογα με τη χρήση της πισίνας.  Ξεκινήστε τη λειτουργία της πισίνας και αφήστε την/τις αντλία/αντλίες σε συνεχή λειτουργία για τουλάχιστον 24 ώρες.

Βήμα 5ο  –  Αρχικός καθαρισμός με απόχη και χειροκίνητη ή αυτόματη σκούπα καθαρισμού πυθμένα

Με τη βοήθεια της απόχης, μαζέψτε ό,τι επιπλέει στο νερό της πισίνας σας και κατόπιν χρησιμοποιήστε τη χειροκίνητη σκούπα ή μία από τις προηγμένες αυτόματες σκούπες καθαρισμού  της Ideales, για τον καθαρισμό του πυθμένα.

Βήμα 6ο    Καθαρισμός των τοιχίων και του πυθμένα

Χρησιμοποιώντας την ειδική βούρτσα καθαρισμού, τρίψτε με προσοχή τα τοιχία και τον πυθμένα για να αφαιρέσετε ρύπους που τυχόν έχουν συσσωρευτεί εκεί.  

Βήμα 7ο    Έλεγχος της ισορροπίας του νερού

Ελέγξτε το pH και το χλώριο του νερού και προχωρήστε στις ανάλογες ρυθμίσεις.  Ρυθμίστε αρχικά το pH και προσθέστε χλώριο shock.  Μια ημέρα μετά τη χλωρίωση shock, προσθέστε 1 lt αλγοκτόνου για κάθε 100m3 (αντί για 0,5 lt που βάζετε συνήθως).  Με τον Ψηφιακό Μετρητή pH Πισίνας της Ideales, μπορείτε να ελέγχετε με ακρίβεια το pH του νερού και να ρυθμίζετε σωστά τη χημική ισορροπία του.  Επιλέξτε τα εγγυημένα Χημικά Απολύμανσης Πισίνας Easy Pool Care® & Shiny Clean Pool® της Ideales για απόλυτα υγιεινό και κρυστάλλινο νερό, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Βήμα 8ο    Έλεγχος φίλτρου

Επειδή η πισίνα μπορεί να ήταν αρκετά βρώμικη, ελέγχετε συχνά το φίλτρο/τα φίλτρα τις πρώτες ώρες λειτουργίας, μήπως χρειάζονται ξανά καθαρισμό.

Βήμα 9ο    Τελευταίος έλεγχος

Μπορεί όλα τα παραπάνω να σας φανούν κουραστικά, είναι όμως απαραίτητα για να χαρείτε με ασφάλεια την πισίνα σας όλο το καλοκαίρι. Κάντε έναν τελευταίο έλεγχο στο pH και το χλώριο του νερού και η πισίνα σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;  Είμαστε πάντα εδώ για εσάς!

Καλέστε το τμήμα Customer Care της Ideales για περισσότερες πληροφορίες, για να σας στείλουμε τις αναλυτικές οδηγίες ανοίγματος πισίνας ή και για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορεί να έχετε …κάνει καλό!

This entry was posted in Aξεσουάρ Πισίνας και Spa, Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»