Το πιο Περίεργο Ολυμπιακό Αγώνισμα

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ψαχουλέψαμε την υδάτινη ιστορία και ανακαλύψαμε τα εξής ενδιαφέροντα :

Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες τελέσθηκαν με μεγάλη λαμπρότητα το 1896 στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.  Αν και οι αθλητές που πήραν μέρος δεν ξεπερνούσαν τους 250, ήταν η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ.

Ένα από τα πιο περίεργα αγωνίσματα ήταν …το μακροβούτι!!  Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο αθλητής βουτούσε με δύναμη στο νερό κι έπρεπε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την αφετηρία, χωρίς να κουνά τα άκρα του!  Ύστερα από 60 δευτερόλεπτα, οι αθλητές παρέμεναν ακίνητοι στην επιφάνεια και οι κριτές μετρούσαν την απόσταση που είχε διανύσει ο καθένας.  Αθλητές αγωνίστηκαν στο μακροβούτι μόνο στους Ολυμπιακούς του 1904 στο Σεντ Λούις.  Μετά λύπης σας ενημερώνουμε ότι στη συνέχεια το αγώνισμα αυτό καταργήθηκε 🙁

Τα σύγχρονα Ολυμπιακά αγωνίσματα είναι συνολικά 36.  Εξ αυτών τα 10 έχουν άμεση σχέση με το υγρό στοιχείο.  Πρόκειται για την κολύμβηση εντός πισίνας και ανοιχτής θαλάσσης, τη συγχρονισμένη κολύμβηση, τις καταδύσεις, το κανόε καγιάκ (σπριντ και σλάλομ), το τρίαθλο (που περιλαμβάνει κολύμβηση 1.500 μ. στη θάλασσα), το μοντέρνο πένταθλο (περιλαμβάνει κολύμβηση 200 μ.), την κωπηλασία, την ιστιοπλοΐα και την υδατοσφαίριση (πόλο).

Απ’ όλα τα παραπάνω καταλήγουμε σε ένα πολύ ξεκάθαρο και ασφαλές συμπέρασμα.  Κολυμπήστε …κάνει καλό!

Υ.Γ.: Σας παρακαλούμε ΔΟΕ, βάλτε και πάλι το μακροβούτι στους Αγώνες.  Νικητής να είναι όποιος διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση με μια ανάσα 🙂

 

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»