Μια Ασπίδα για την Υγεία μας

Η καλύτερη ασπίδα για την υγεία μας είναι το κολύμπι που σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει :

-> Είναι εγγύηση για καλύτερη υγεία, ενέργεια, ευτυχία και ευεξία, καθώς ενισχύει το ευ ζην μέσω της άθλησης αλλά και της κοινωνικότητας.

-> Είναι η καλύτερη άσκηση για μικρούς και μεγάλους, ιδανική πολλές φορές και για όσους δεν επιτρέπεται να αθληθούμε είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω χρόνιων ασθενειών, είτε λόγω ηλικίας.

-> Αποτελεί ολοκληρωτική άσκηση καθώς χρησιμοποιούμε όλο το σώμα μας, ενώ ταυτόχρονα η άνωση του νερού μειώνει τις έντονες καταπονήσεις, γι’ αυτό και είναι ιδανική άσκηση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

-> Μετά από έντονη άσκηση, το κολύμπι συνίσταται ως αποθεραπεία.

-> Ανακουφίζει από πόνους αρθριτικών, συνδέσμων και μυών.

-> Χτίζει γερή καρδιά και καλή φυσική κατάσταση με διατήρηση σταθερού βάρους χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και εγγυάται καύση θερμίδων σε ελάχιστο χρόνο στην άνεση και τη δροσιά της πισίνας ή της θάλασσας.

-> Σε μια πισίνα ή στη θάλασσα έχουμε όλη την γκάμα των υδρο-ασκήσεων, όπως Aqua Yoga, Aqua Aerobics, Aqua Fitness και των σπορ όπως το πόλο.

-> Το κολύμπι προσφέρει μακροζωία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη πανεπιστημιακή μελέτη του Δρ Στίβεν Μπλερ, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας της Δημόσιας Σχολής Arnold, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου στους άνδρες κατά το ήμισυ συγκρινόμενο με το τρέξιμο, το περπάτημα και την μη άσκηση.

-> Ακόμα, το κολύμπι απελευθερώνει από το άγχος και την ένταση και παράλληλα διευκολύνει και βελτιώνει τον ύπνο μας.

-> Αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική για την καθιστική ζωή που είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών.

-> Τέλος, πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Βιοεπιστημών του Kansas City, έδειξε ότι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έκαναν έστω και ήπια αεροβική άσκηση (όπως το κολύμπι) τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, χάρισαν στα έμβρυα που κυοφορούσαν τα οφέλη της άσκησης εξ αντανακλάσεως, δηλαδή σημαντικά χαμηλότερο καρδιακό παλμό και δυνατό καρδιακό μυ που άντεχε σε περισσότερη φυσική κούραση, κάτι που δε συνέβη με τα έμβρυα των «εγκύων του καναπέ».

Κολυμπήστε λοιπόν και προπονείστε γερά παιδιά για το μέλλον …κάνει καλό!

 

This entry was posted in Θάλασσα & Πισίνα, Οφέλη and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»