Υποβρύχια Κονσέρτα : Μια Υδάτινη Εμπειρία

centrepieceΥπέροχα νέα για όσους επιδιώκουν να συνδυάζουν κάθε πτυχή του ελεύθερου χρόνου τους με το νερό, είτε πρόκειται για άσκηση, για ευεξία, ή απλώς για διασκέδαση.

wetsoundslogoΤο συγκρότημα Wet Sounds (www.wetsounds.co.uk), είναι το μοναδικό που δίνει συναυλίες σε πισίνες γεμάτες με νερό και κολυμβητές που απολαμβάνουν μια «υποβρύχια γκαλερί ήχου», που στόχο έχει να διερευνήσει τις διαφορές ανάμεσα στους ήχους που ταξιδεύουν στον αέρα και στο νερό, όπως λέει ο δημιουργός του συγκροτήματος Τζόελ Καέν.

kolgen-rennesΌπως εξηγεί ο Καέν, ο ήχος ταξιδεύει κατά 4,5 φορές ταχύτερα στο νερό σε σχέση με τον αέρα.  Έτσι, ο ακροατής που είναι βυθισμένος μέσα στο νερό έχει την ψευδαίσθηση ότι ο ήχος πηγάζει μέσα από το κεφάλι του, εξαιτίας των δονήσεων που προκαλούνται στο ακουστικό νεύρο. Μάλιστα, θεατές με προβλήματα ακοής που παρευρέθηκαν στις συναυλίες του συγκροτήματος, ανέφεραν ότι άκουγαν καλύτερα μέσα στο νερό.

Wet-SoundsΟι Wet Sounds ξεκίνησαν το 2008 και από τότε έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία.  Επίσης, ο Καέν είναι συνιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Liquid Vibrations, που οργανώνει συνεδρίες για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες σε πισίνες υδροθεραπείας.  Η υποβρύχια μουσική του, μαζί με συνδυασμένες ασκήσεις watsu έχουν εκπαιδευτικά, σωματικά, αλλά και συναισθηματικά οφέλη για τους συμμετέχοντες.

WSHelsinki09Φυσικά, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις συναυλίες τους και εκτός πισίνας, αν δε θέλει να βουτήξει στο νερό, αλλά οι πιστοί φαν των Wet Sounds έχουν πάντα μαζί τους μαγιό και σκουφάκι κολύμβησης για να απολαύσουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία στο έπακρο.

Πάρτε μια γεύση από Wet Sounds εδώ γιατί …κάνει καλό!

 

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»