Το Καλύτερο Παιχνίδι Δεν Χρειάζεται Φόρτιση

Το καλοκαίρι για τα παιδιά είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς και του παιχνιδιού.  Στην εποχή μας, όμως, το παιχνίδι έχει αλλάξει μορφή… Πλέον τα παιδιά παίζουν κυρίως με μία συσκευή στα χέρια, αντί με τους φίλους τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα αναγνώρισε τον εθισμό στο gaming ως ψυχική διαταραχή (gaming disorder), που περικλείει τρεις τύπους συμπεριφοράς:

  • Τον περιορισμένο έλεγχο στο gaming (χρόνος, διάρκεια)
  • Την προτεραιότητα που δίδεται στο gaming έναντι λοιπών δραστηριοτήτων
  • Τη συνέχιση των ωρών στο gaming, παρά την εμφάνιση αρνητικών συνεπειών

Σημειωτέον ότι ο εθισμός στο gaming έχει συνδεθεί και με άλλες συνοδές καταστάσεις, όπως ελλειμματική προσοχή, υπερκινητικότητα, καταθλιπτικό συναίσθημα, άγχος, κ.ά. 

Τα όρια στο gaming είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη και την ισορροπία στη ζωή του παιδιού.  Άλλωστε, το πιο διασκεδαστικό και υγιές παιχνίδι είναι εκεί έξω, με την παρέα, όπως παλιά 🙂

Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να παίζουν έξω με τους φίλους τους …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»