Το Ideales Resort Διακρίνεται ως Πράσινο Ξενοδοχείο

LOGOΜε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας πληροφορούμε ότι το πανέμορφο Ideales Resort® στο Τραπεζάκι της Κεφαλονιάς, μέλος του Ομίλου Ideales, στις αρχές αυτού του μήνα (Ιούλιος 2014) απέσπασε σημαντική διάκριση από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο παγκοσμίως, το TripAdvisor®.

IDEALES RESORT - GREEN LEADER BY TRIPADVISORΤο Ideales Resort συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία για τις πράσινες πρακτικές του, με αποτέλεσμα να είναι από τα πρώτα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα που βραβεύεται στο πρόγραμμα Πράσινοι Ηγέτες (GreenLeaders) του TripAdvisor, κατακτώντας μάλιστα το χρυσό επίπεδο!

tripadvisor2Το πρόγραμμα Πράσινοι Ηγέτες του TripAdvisor αναδεικνύει ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα που έχουν υιοθετήσει πράσινες πρακτικές, όπως εξοικονόμηση φυσικών πόρων, ανακύκλωση, αποδοτικότητα υδραυλικών συστημάτων, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και του International Tourism Partnership.

Corali - hi res.120Για όλους εμάς στον Όμιλο Ideales, το περιβάλλον είναι το σημαντικότερο αγαθό που διαθέτουμε.  Για να το προστατεύσουμε, έχουμε θεσπίσει πολιτικές περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και επενδύουμε σε λύσεις που σέβονται το περιβάλλον. Στον καθημερινό αυτόν αγώνα είμαστε και θα συνεχίσουμε με επιμονή να είμαστε πρωτοπόροι.

Globe with green arrows covered with leafs.Από την ίδρυσή του το 2005, το Ideales Resort έχοντας ως βασική μέριμνα την προστασία του περιβάλλοντος, επένδυσε πάνω σε πράσινες πρακτικές που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί τους επισκέπτες του πάνω σ’ αυτές τις πρακτικές, περνώντας τους το μήνυμα του σεβασμού του περιβάλλοντος.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις πρακτικές που μας χάρισαν την τεράστια αυτή διάκριση, ευχόμενοι να υπάρξουν πολλοί μιμητές όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και γενικότερα.

Εξοικονόμηση ενέργειας

 • Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές (εκτός του ψυγείου) ενεργοποιούνται με την τοποθέτηση κάρτας στην ειδική υποδοχή δίπλα στην κεντρική είσοδο.
 • Τα κλιματιστικά λειτουργούν μόνο όταν η κεντρική πόρτα και όλα τα παράθυρα είναι κλειστά.
 • Όλα τα παράθυρα έχουν διπλά τζάμια για θερμομόνωση.
 • Στην κεντρική είσοδο της κάθε βίλας υπάρχουν φώτα με φωτοκύτταρο.
 • Για το φωτισμό χρησιμοποιούνται μόνο λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας που στη συνέχεια ανακυκλώνονται.

Εξοικονόμηση νερού

 • ECO POOLΠαροχή ζεστού νερού από ηλιακό θερμοσίφωνα.
 • Μειωτές πίεσης και καζανάκια διπλής ροής σε όλα τα μπάνια.
 • Αλλαγή κλινοσκεπασμάτων και πετσετών 2 φορές την εβδομάδα (μείωση κατανάλωσης νερού, ενέργειας και απορρυπαντικού).
 • Η οικολογική μας πισίνα (Piscines Idealesthe eco pool®) με τα εξελιγμένα συστήματα και τα οικολογικά της προϊόντα, σας επιτρέπει να απολαύσετε την πισίνα με σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς σπατάλη νερού και ενέργειας.
 • Οι κήποι έχουν φυτά που ευδοκιμούν στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς, είναι πολύ ανθεκτικά στις τοπικές καιρικές συνθήκες και χρειάζονται ελάχιστο πότισμα.

Ανακύκλωση & Μείωση Απορριμμάτων

 • ΝΕΡΟ - ΦΥΛΛΟ ΚΑΡΑΒΙΚάθε κουζίνα διαθέτει τον δικό της κάδο ανακύκλωσης υλικών και συσκευασιών
 • Χρησιμοποιούμε ειδικούς κάδους κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων.

Αυτή η χρυσή διάκριση του Ideales Resort από το Tripadvisor επιβραβεύει για ακόμα μια φορά την προσφορά του Ομίλου Ideales στον Άνθρωπο, στο Περιβάλλον και στην Κοινωνία και αποδεικνύει περίτρανα τη δέσμευση του στη βιώσιμη ανάπτυξη και στο όραμα για ένα καλύτερο αύριο …ΣΗΜΕΡΑ!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»