Το Απέραντο Γαλάζιο Ελιξήριο της Μακροζωΐας

gummienteΗ χώρα μας διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές του κόσμου – περίπου 16.000 χλμ. – με υπέροχες ακτές και μαγευτικά ακρογιάλια. Σχεδόν κάθε χρόνο οι θάλασσες και οι ακτές μας συγκαταλέγονται μέσα στην πρώτη τριάδα ανάμεσα σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως, ως προς τον αριθμό των βραβευμένων με γαλάζια σημαία ακτών.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Με τόσες πολλές και πανέμορφες παραλίες να μας περιτριγυρίζουν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας είναι να το ρίξουμε στο κολύμπι, στην καλύτερη μορφή άσκησης για κάθε ηλικία!  Γιατί το κολύμπι δεν είναι μόνο διασκέδαση ή ένας τρόπος για να δροσιστούμε… είναι και μία πολύ ευχάριστη δραστηριότητα που μας κρατάει υγιείς, δυνατούς και σε φόρμα!

ΗΤο κολύμπι προσφέρει τη δυνατότητα να γυμνάσετε ομοιόμορφα το σώμα σας χωρίς να ζορίζετε ή να καταπονείτε τις αρθρώσεις σας.  Το σώμα μέσα στο νερό είναι ελαφρύτερο απ’ ότι έξω, καθώς εάν βυθιστείτε μέχρι τη μέση, είσαστε κατά 50% ελαφρύτεροι, ενώ αν το νερό φτάνει στο λαιμό σας, τότε «κουβαλάτε» μόνο το 10% του βάρους σας.

Όσο κολυμπάτε, τόσο αυξάνετε τη μυϊκή σας μάζα και δύναμη λόγω της αντίστασης του νερού και της δικής σας προσπάθειας να την υπερνικήσετε.

ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 5Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος καθώς κολυμπώντας  γυμνάζετε και δυναμώνετε και την καρδιά σας πράγμα που σημαίνει ότι έχετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. 

Το κολύμπι, επιπλέον, είναι ένας από τους ιδανικότερους τρόπους να χάσετε θερμίδες και να διατηρείτε υπό έλεγχο το βάρος σας.  Κάνοντας 1 ώρα κολύμπι μπορείτε να κάψετε από 500 μέχρι και 700 θερμίδες.  Εάν μάλιστα συνδυάσετε το κολύμπι με την υγιεινή διατροφή, θα καταφέρετε να χάσετε αρκετά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΓΗ κολύμβηση επίσης βοηθάει στην εξισορρόπηση της καλής και της κακής χοληστερίνης στο αίμα, ανεβάζοντας μάλιστα τα επίπεδα της πρώτης. Επιπλέον, σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως η αεροβική άσκηση, όπως είναι το κολύμπι, ενισχύει τη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών, που είναι μια από τις ιδιότητες που χάνει ο οργανισμός όσο μεγαλώνουμε.  Το κολύμπι έχει θετική επίδραση και στην ψυχολογία μας, καθώς διώχνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Τέλος, το κολύμπι είναι και μια αποτελεσματική μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας, καθώς η πίεση που ασκείται στο σώμα από το νερό βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.  Τι άλλο να ζητήσει κανείς;;;

IDEALES SWIM SPAΩστόσο, για κολύμπι 365 μέρες το χρόνο, υπάρχει και η Ideales λύση!  Με μία Piscines Ideales ή ένα Ideales Swim Spa στο σπίτι ή το εξοχικό, έχετε την ευκαιρία για συστηματική άσκηση με όλα τα οφέλη της κολύμβησης που προαναφέραμε, και επομένως τη δυνατότητα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι τελικά και το ζητούμενο!

Καλή λοιπόν η ηλιοθεραπεία, με τα απαραίτητα πάντα μέσα προστασίας, αλλά καλύτερη η κολύμβηση!

Αυτό το καλοκαίρι γυμναστείτε στο νερό …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»