Τέσσερις Πανέμορφες Ιδιωτικές Πισίνες

Tangga House, SingaporeΣτην Ideales η αρχιτεκτονική και το design είναι ένα μερικά τα πάθη μας.  Γι’ αυτό λοιπόν, βαλθήκαμε να μάθουμε περισσότερα για εκείνα τα μικρά θαύματα της αρχιτεκτονικής που αφορούν άμεσα το στοιχείο μας που δεν είναι άλλο φυσικά από την πισίνα.  Ιδού λοιπόν τέσσερις πανέμορφες ιδιωτικές πισίνες…

Casa Vale Do LoboCasa Vale do Lobo
Αυτό το σπίτι με την εξωτική ονομασία και το μοντέρνο Look βρίσκεται στη Νότια Πορτογαλία.  Συγκεκριμένα, βρίσκεται μέσα σε ένα θέρετρο για γκολφ, το επονομαζόμενο Vale do Lobo,  όπου ολοένα και περισσότερα μοντέρνα σπίτια μοναδικής αρχιτεκτονικής εμφανίζονται κάθε χρόνο.  Ο αρχιτέκτονας Vasco Vieira και το γραφείο του Arqui+ Arquitectura, δημιούργησαν ένα Minimal σχέδιο από ξύλο, γυαλί και τσιμέντο που προκαλεί σίγουρα το θαυμασμό μα το αδιαπραγμάτευτο στολίδι του κτίσματος δεν είναι άλλο από την πισίνα.

VALE DO LOBOΗ πισίνα του Casa Vale do Lobo ξεκινά από την οροφή και εκτείνεται, σχεδόν σα να αιωρείται, έξω και μακριά από το σπίτι.  Το νερό από αυτή την κεντρική πισίνα δημιουργεί έναν καταρράκτη που καταλήγει σε μια άλλη μικρότερη πισίνα στο επίπεδο του εδάφους η οποία με τη σειρά της ενώνεται με την εσωτερική πισίνα και το spa.  Οι αυστηρές γραμμές της αρχιτεκτονικής του Vieira μπορεί να παρεξηγηθούν με την πρώτη ματιά και να θεωρηθούν πολύ μοντέρνες και Minimal για να είναι χαλαρωτικές.  Ωστόσο, εκείνο που τονίζουν οι επισκέπτες και πάνω από όλα οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, είναι το πόσο λεπτομερώς μελετημένη είναι η τοποθέτηση της πισίνας ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή θέα και μοναδική …ακουστική, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα ένα εφέ απόλυτης χαλάρωσης.

Pool House by Joaquin Alvado BanonPool House του Joaquin Alvado Banon
Το Pool House αποτελεί την υλοποίηση μιας έρευνας που έκανε ο αρχιτέκτονας Joaquin Alvado Banon προσπαθώντας να «παντρέψει» την αρχιτεκτονική με το νερό.  Ο Banon ξεκίνησε σχεδιάζοντας πρώτα την πισίνα και στη συνέχεια τοποθέτησε το σπίτι γύρω της και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα σπίτι που καθορίζεται από την πισίνα του και μια πισίνα που την καθορίζει το σπίτι.  Είναι στενή και κάνει το γύρο όλου του κτίσματος «βρέχοντας» κάθε γωνία του και ενώνοντας με έναν τρόπο σχεδόν ονειρικό τον κάθε χώρο.  Το έντονο πορτοκαλί της χρώμα δίνει ζωή στο κατά τα άλλα γκρι κτίσμα ξεκινώντας αρχικά από το ύψος του εδάφους και στη συνέχεια περνώντας ακριβώς από το κέντρο του σπιτιού.

POOL HOUSEΚαι αν αναρωτιέστε αν ο Joaquin Alvado Banon κατάφερε το πάντρεμα που επεδίωκε, οι κριτικές της δουλειάς του έχουν αποφανθεί πως ναι, τα κατάφερε πανηγυρικά.  Το κτίσμα έχει μια πρωτόγνωρα «ρευστή» αίσθηση, μια αίσθηση ελευθερίας που καταρρίπτει τα όρια ενός αυστηρά αστικού κτίσματος και το ανάγει σε μικρό αστικό παράδεισο που γίνεται ένα με την πόλη και τους δρόμους της.  Για να το δείτε θα πρέπει να πάτε στην ανατολική Ισπανία και να χτυπήσετε το κουδούνι της μικρής οικογένειας που κατοικεί σε αυτό.

SHAW HOUSE 2Shaw House
Το Shaw House είναι ένα σπίτι χτισμένο στην παραλία του Βανκούβερ στον Καναδά.  Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η στενότητα των χώρων και το πιο ενδιαφέρον σημείο του δεν είναι άλλο από την πισίνα.  Οι αρχιτέκτονες Michael Cunningham, John Patkau, Patricia Patkau και Peter Suter, γνωρίζοντας πως δεν έχουν την άνεση να επεκτείνουν το σπίτι σε φάρδος θέλησαν να το κάνουν πιο άνετο δημιουργώντας ύψος.

SHAW HOUSEΕκεί, ανάμεσα στα πολύ ψηλά ταβάνια του θέλησαν να τοποθετήσουν έναν κολυμβητικό διάδρομο ελλείψει άλλου χώρου, αλλά και για να κάνουν το εσωτερικό να δείχνει μεγαλύτερο. Και τα κατάφεραν.  Η πισίνα που περνά ακριβώς πάνω από το κέντρο του σπιτιού και από την είσοδο του, αντανακλά με τρόπο μοναδικό το φως μέσα σε όλο το κτίσμα κάνοντας το να δείχνει πολύ φωτεινό και πολύ πιο άνετο από ότι θα έδειχνε διαφορετικά.  Εκτός από αυτό, δίνει μια άνετη αίσθηση στο χώρο, αφού μοιάζει με παράθυρο προς τον ουρανό και πάντοτε κρύβει εκπλήξεις καθώς, κάποιος από τους ιδιοκτήτες μπορεί να περάσει κολυμπώντας από πάνω σας.

Tangga House, SingaporeThe Tangga House
Βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και είναι δημιουργία της ομάδας αρχιτεκτόνων Guz Architects.  Το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή σε αυτό το σπίτι φυσικά, δεν είναι άλλο από τη μοναδικά όμορφη πισίνα του με τα διάφανα τοιχώματα που κάνει να μοιάζει το νερό να αιωρείται πάνω από το πράσινο γρασίδι.  Αυτό που θέλησαν να πετύχουν οι αρχιτέκτονες ήταν να δημιουργήσουν ένα σπίτι εναρμονισμένο με τη φύση και με έναν πολυεπίπεδο κήπο για στολίδι του.

Tangga HouseΤο κατάφεραν δημιουργώντας αυτή τη μοναδική πισίνα που κάνει όλο το γύρω του σπιτιού, θέτοντας ένα υδάτινο όριο στο κτίσμα και συνέχισαν φτιάχνοντας κρεμαστούς κήπους ακριβώς επάνω από την πισίνα σε άλλο επίπεδο.  Το καλύτερο σημείο ωστόσο του σπιτιού βρίσκεται στο υπόγειο όπου ένα μεγάλο παράθυρο βλέπει ακριβώς μέσα στο νερό της πισίνας αφήνοντας το να πλημμυρίσει το χώρο με ένα ονειρικό καταγάλανο χρώμα.

Τι θα ήταν όμως η αρχιτεκτονική χωρίς την τεχνογνωσία στην κατασκευή πισίνας;  Τίποτα.  Γι’ αυτό επισκεφτείτε το site μας Ideales ή καλέστε μας στο 210 61 48 400 για να σχεδιάσουμε μαζί τη δική σας πανέμορφη πισίνα …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»