Τα Άγρια Άλογα της Κεφαλονιάς

denia_photos_045Το όρος Αίνος, στην Κεφαλονιά, ανακηρύχθηκε το 1962 ως ένας εκ των 10 Εθνικών Δρυμών της Ελλάδας.  Εκεί βρίσκει κανείς τη μοναδική στον κόσμο μαύρη ελάτη, αλλά και τα μοναδικά άγρια Κεφαλονίτικα άλογα.  Πριν όμως επισκεφθείτε το βουνό ελπίζοντας να περάσουν καλπάζοντας δίπλα σας, διαβάστε για αυτά τα υπέροχα πλάσματα…

IMG_2723Λέγεται πως τα άγρια άλογα της Κεφαλονιάς προέρχονται από μια μικρή ομάδα ήμερων αλόγων που αφέθηκε ελεύθερη στο βουνό την εποχή του μεσοπολέμου.  Πρόκειται για ένα είδος αλόγου πολύ κοντινό στη ράτσα των αλόγων της Πίνδου, η οποία έχει προσαρμοστεί ώστε να επιβιώνει σε αντίξοες συνθήκες.  Τα άλογα αυτά έχουν μικρό κεφάλι και χαμηλό ανάστημα, γερά και δυνατά πόδια και εξαιρετική αντοχή και ευλυγισία.  Ωστόσο, για να τα συναντήσει κανείς θα πρέπει να ανέβει σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 900 μέτρων στο βουνό.  Τα άγρια αυτά άλογα έχουν επιλέξει να κατοικούν σε τέτοιο ύψος, καθώς στα 1.300 μέτρα βρίσκεται η μοναδική πηγή νερού στην περιοχή, στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

IMG_4287Τα άγρια όμως αυτά άλογα αποφεύγουν πεισματικά τους ανθρώπους.  Το να τα δει λοιπόν κανείς είναι αρκετά σπάνιο και για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες τους.  Για τους Κεφαλονίτες, το να συναντήσει κανείς τα άγρια άλογα του Αίνου θεωρείται μεγάλη τύχη και πολλοί περνούν ώρες γύρω από το μοναστήρι και την πηγή ελπίζοντας πως θα τα δουν καθώς θα πλησιάζουν για να πιούν νερό.

denia_photos_045Όσοι είχαν την τύχη να τα συναντήσουν  περιγράφουν ένα θέαμα μοναδικό.  Ίσως όχι εξαιτίας της σπάνιας ομορφιάς τους, αλλά λόγω της ενέργειας που αποπνέει η θέα των ελεύθερων άγριων αλόγων.  Το ελεύθερο πνεύμα τους και ο αγέρωχος καλπασμός τους μαγνητίζουν το βλέμμα και το υποσυνείδητο ξυπνώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα.  Αν ωστόσο τύχει και  τα δείτε σε κάποιο περίπατο σας στην άγρια ομορφιά του Αίνου, μην προσπαθήσετε να τα πλησιάσετε γιατί θα εξαφανιστούν όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν.

19
Κλείστε σήμερα τη δική σας ιδιωτική βίλλα στο
Ideales Resort, για να απολαύσετε τις ομορφιές του Αίνου αλλά και όλης της Κεφαλονιάς …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»