Σκέψου Καλά… Σκέψου Θετικά!

Φ5Οι αρνητικές σκέψεις μας στερούν ενέργεια και μας αποκόπτουν από το να ζούμε το παρόν.  Όσο περισσότερο υποκύπτουμε σε αυτές, τόσο πιο έντονες γίνονται.  

Θ1Φανταστείτε μια μικρή μπάλα που κυλάει στο έδαφος και καθώς κυλάει, επιταχύνει και γίνεται όλο και μεγαλύτερη…  Αυτό ακριβώς συμβαίνει με μια αρνητική σκέψη που βαραίνει το μυαλό μας: γίνεται μια τεράστια, επιταχυνόμενη μπάλα ασχήμιας και απαισιοδοξίας.  Αντιθέτως, μια μικρή θετική σκέψη μπορεί να επιφέρει αντίστοιχο αποτέλεσμα, που καταλήγει σε κάτι πολύ όμορφο και αισιόδοξο.  Αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να έχουμε καλή ψυχολογία και διάθεση για δράση κόντρα στις όποιες αντιξοότητες.

Ας θυμηθούμε μερικές απλές πρακτικές για να διώχνουμε τις αρνητικές σκέψεις, ζώντας το σήμερα και περιμένοντας το αύριο με αισιοδοξία!

Φ4Χαμογελάστε

Κατ’αρχήν όταν χαμογελάμε, χρησιμοποιούμε λιγότερους μύες από όταν κατσουφιάζουμε! Εντυπωσιακό; 🙂  Το χαμόγελο κατά τα άλλα, μας ανακουφίζει από το στρες και άρα μας αλλάζει τη διάθεση.  Είναι και μεταδοτικό, όπως έλεγε ένας τηλεπαρουσιαστής…

Έχετε κοντά σας θετικούς ανθρώπους

Η παρέα με ανθρώπους που έχουν θετική οπτική για τη ζωή, είναι ευεργετική, καθώς μας επηρεάζουν ανάλογα, αποκόπτοντάς μας από κάθε τι αρνητικό.

Φ6Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε

Αντί για παράδειγμα να σκέφτεστε «Θα δυσκολευτούμε πολύ να προσαρμοστούμε στα σημερινά δεδομένα», σκεφτείτε «Θα αντιμετωπίσουμε κάποιες προκλήσεις, αλλά θα βρούμε τις λύσεις που θα μας ικανοποιήσουν».

Μην παριστάνετε το θύμα. Εσείς φτιάχνετε τη ζωή σας – Αναλάβετε την ευθύνη

Ακόμα κι αν η ζωή μας γίνει ανυπόφορη, πάντα υπάρχει κάποια διέξοδος, κάποια λύση.  Πάντα να έχουμε την επιλογή της αλλαγής, οποτεδήποτε χρειαστεί.

ΜΠΑΛΕΣΒοηθείστε κάποιον

Στρέψτε την προσοχή μακριά από εσάς και κάντε κάτι καλό για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.  Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα!


Κανείς
δεν είναι τέλειος

Είναι εύκολο να κολλάμε στα λάθη μας.  Όμως ποιο το κέρδος;  Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από αυτά και να κοιτάξουμε μπροστά.


ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΤραγουδήστε

Μπορεί να μην θυμόμαστε καλά τα λόγια ενός αγαπημένου τραγουδιού, αλλά κάθε φορά που τραγουδάμε, νιώθουμε καλύτερα! Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος αφενός να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και αφετέρου να χαλαρώσουμε.


Απαριθμήστε 5 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σήμερα

Το να νιώθουμε ευγνωμοσύνη βοηθάει να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!

Διαβάστε γνωμικά με θετικά μηνύματα

Μια καλή ιδέα είναι να κολλήσετε χαρτάκια με τέτοια γνωμικά στον υπολογιστή σας, στην πόρτα του ψυγείου, στον καθρέφτη σας, για να σας υπενθυμίζουν ανά πάσα στιγμή να παραμένετε θετικοί!

HOT TUBΓια το τέλος, αφήσαμε τη λύση που σας προσφέρουμε εμείς, στον Όμιλο Ideales:  Χαλαρωτική υδροθεραπεία σε ένα Ideales Spa ή κολύμπι και πλατσουρίσματα σε μια Piscines Ideales ή και τα δύο!  Τα οφέλη είναι πολλά και ευεργετικά, τόσο για το σώμα όσο και για την διάθεσή σας!

Ζήστε το σήμερα με χαμόγελα και αισιοδοξία …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»