Πως η Ζωή Κυλάει πιο Όμορφα Πάνω σε Δυο Ρόδες

3Άλλο να σου κάνουν τη ζωή ποδήλατο και άλλο να …κάνεις ποδήλατο!  Το πρώτο είναι άκρως δυσάρεστο και ανεπιθύμητο, ενώ το δεύτερο πολύ επιθυμητό και δικαίως, γιατί το να κάνουμε ποδήλατο έχει πολλά καλά να μας προσφέρει!

ΜΗΝΥΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Στην Ελλάδα, το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο στο εξωτερικό.  Και πώς να είναι άλλωστε, όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές…  Πολλές ευρωπαϊκές χώρες πάντως, όπως η Ολλανδία, η Δανία και άλλες, το έχουν εντάξει στη καθημερινότητά τους, προσφέροντας άλλη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

6Και πραγματικά το ποδήλατο μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή προς το πολύ καλύτερο, αν το βάλουμε στη ζωή μας σε τακτική βάση. Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης ποδηλάτου που σας παραθέτουμε ευθύς αμέσως, ακόμα και υπό τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας…

Με το ποδήλατο λοιπόν :

 • Χάνουμε βάρος και βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση, κάνοντας απλά τη βόλτα μας!
 • Measuring tape around slim beautiful waist.Γυμνάζουμε όλο μας το σώμα.
 • Ειδικά για τις γυναίκες, μπορεί να μειωθεί η κυτταρίτιδα και να προληφθεί η εμφάνιση ευρυαγγείας.
 • Μειώνουμε την αρτηριακή πίεση, ενώ βελτιώνουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης.
 • Βοηθάμε στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που ενισχύει τη σκέψη, την μάθηση, τη μνήμη και την κρίση.
 • Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος λόγω της άσκησης, παραδίδει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα του δέρματός μας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ την ίδια ώρα αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες. Επίσης όσο πιο πολύ ποδήλατο κάνουμε, τόσο ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας έτσι στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης πληγών.
 • Ενισχύεται και ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
 • Έχουμε λιγότερο άγχος και πολύ καλύτερη διάθεση!

 2Το ποδήλατο επιπλέον :

 • Μπορεί να εξαφανίσει τις κράμπες στα πόδια.
 • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας ή της οσφυαλγίας.
 • Μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
 • Καταπολεμά την αϋπνία που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους.

Ως προς την πρακτική πλευρά του θέματος, με το ποδήλατο δεν κολλάμε στην κίνηση, ούτε ανησυχούμε μήπως ξεμείνουμε από καύσιμα, δεν θα έχουμε πρόβλημα ως προς το πού θα παρκάρουμε και φυσικά θα εξοικονομούμε χρήματα.

4Επιπλέον, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι μας και παίρνοντας το ποδήλατο, προστατεύουμε το περιβάλλον καθώς δεν προσθέτουμε ρυπογόνα αέρια στην ατμόσφαιρα.

Όσο για τα αισθήματα χαράς και ελευθερίας που μας δίνει το ποδήλατο, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε κάποιο πάρκο ή στην εξοχή, τα λόγια δεν είναι ικανά να τα περιγράψουν…

12Με τόσα οφέλη για την υγεία μας, το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας, το ποδήλατο θα έπρεπε να είναι το Νο.1 μέσο μεταφοράς στην καθημερινότητά μας.  Πάντα με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουμε τα κατάλληλα ατομικά μέτρα προστασίας μας όσον αφορά την κίνησή μας με το ποδήλατο είτε μέρα είτε νύχτα και φυσικά τηρώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε το ποδήλατο να μας προσφέρει μόνο χαρά και υγεία!

Βάλτε το ποδήλατο στη ζωή σας …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»