Νικήστε τη Ρουτίνα, Απελευθερώστε την Ενέργειά σας!

Το φθινόπωρο έφτασε!  Το καλοκαίρι είναι πλέον μια γλυκιά ανάμνηση…  Δύσκολη η προσαρμογή στην καθημερινότητα, καθώς οι υποχρεώσεις, ειδικά μιας οικογένειας, φτιάχνουν ένα ιδιαίτερα πιεστικό πρόγραμμα που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για προσωπικό χρόνο.

Παρόλα αυτά, προτού οριστικοποιήσουμε το «βαρύ» μας πρόγραμμα, καλό θα είναι να κοιτάξουμε και τι μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας.  Κάτι που θα μας εκτονώνει, θα μας ευχαριστεί, θα μας ανανεώνει, όπως το να αποκτήσουμε ένα χόμπυ!

Είναι κοινή η πεποίθηση ότι χόμπυ έχουν μόνο οι άνθρωποι με πολύ ελεύθερο χρόνο.  Ωστόσο υπάρχουν τόσα οφέλη που ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για κάτι τέτοιο, αξίζει να τον βρείτε.  Άλλωστε, το χόμπι δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια εσωτερική ανάγκη που θα φέρει ισορροπία στη ζωή σας.

Βέβαια το να βρει κάποιος ένα χόμπι που να τον εκφράζει, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.  Αν δυσκολεύεστε σε αυτό, ψάξτε το, δοκιμάστε καινούργια πράγματα. Στην ανάγκη, ρωτήστε γνωστούς και φίλους για να πάρετε ιδέες.  Με ανοιχτό μυαλό και θετική διάθεση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρείτε το χόμπι που σας ταιριάζει.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι ειδικοί συνιστούν να αναζητούμε δραστηριότητες που «δοκιμάζουν» τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που προωθούν την κοινωνική αλληλεπίδραση, όπως την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή ενός μουσικού οργάνου, τα μαθήματα φωτογραφίας, την κηπουρική, το πλέξιμο, τη μαγειρική, τον εθελοντισμό, κ.ά.

Για ποιους λόγους, λοιπόν, να αποκτήσουμε ένα χόμπι;  Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι!  Εμείς σας δίνουμε μόνο κάποιους βασικούς.  Μένει σε σας να συμπληρώσετε ή να ανακαλύψετε τους δικούς σας ξεχωριστούς λόγους!

Η ενασχόλησή μας με ένα χόμπι :

  • Μας δίνει την ιδανική ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από την αγχωτική και δύσκολη καθημερινότητά μας, κάνοντας κάτι που πραγματικά αγαπάμε.
  • Μας γεμίζει θετική ενέργεια.
  • Τονώνει την αυτοπεποίθησή μας.
  • Κάνουμε καινούργιες γνωριμίες.
  • Αποκτούμε νέες γνώσεις και δεξιότητες.
  • Γυμνάζουμε το μυαλό ή/και το σώμα.
  • Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι η συμμετοχή σε ευχάριστες δραστηριότητες σχετίζεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και υψηλότερα επίπεδα θετικών ψυχοκοινωνικών καταστάσεων.

Τα χόμπι προσφέρουν μια νέα πρόκληση, χωρίς όμως το άγχος ή την πίεση που μας έχει συνηθίσει η καθημερινότητα.  Είναι κάτι που το κάνουμε από επιλογή, μας αρέσει και ασχολούμαστε όποτε και όσο μπορούμε.  Είναι μια ιδανική απόδραση από τη βαρετή και κουραστική μας ρουτίνα!

Βρείτε μια ευχάριστη διέξοδο στη ζωή σας με ένα χόμπι …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»