Λιγότερα «Βάρη» για τους Μικρούς μας Ήρωες, Καλύτερες Επιδόσεις

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε και σιγά-σιγά επανέρχεται η ρουτίνα στη ζωή μας.  Τα σχολεία θα ανοίξουν και τα παιδιά μας θα μπουν ξανά στους δικούς τους δύσκολους και απαιτητικούς ρυθμούς, που συνήθως περιλαμβάνουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η υπερφόρτωση των παιδιών, ωστόσο, δημιουργεί ένα πλαίσιο πίεσης δυσανάλογο των αντοχών τους, χωρίς χρόνο για χαλάρωση και παιχνίδι, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις τους, λόγω κούρασης, άγχους, κακής διατροφής και έλλειψης ύπνου.

Καλό είναι, λοιπόν, η επιλογή των δραστηριοτήτων των παιδιών μας να γίνεται με μέτρο, βασισμένη στην ηλικία, στα ενδιαφέροντα και στις ικανότητές τους.

Κρατάμε τις ισορροπίες στη ζωή των παιδιών …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»