Ξυπνήστε τη Δύναμη Μέσα σας

IDEALES BLOG_7Το μυαλό μας είναι η κινητήρια δύναμή μας.  Είναι το πιο ισχυρό «εργαλείο» που διαθέτουμε, καθώς ορίζει το παρόν και το μέλλον μας.  Ως εκ τούτου οφείλουμε να το «τρέφουμε» σωστά, να το «συντηρούμε» όσο καλύτερα μπορούμε και να το κρατάμε σε εγρήγορση.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι που μας βοηθούν να διατηρήσουμε ή και να βελτιώσουμε τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες και κατ’ επέκταση την ποιότητα της ζωής μας.  Μερικές απλές ιδέες παραθέτουμε παρακάτω:

Ζωγραφίστε

Ανεξαρτήτως ταλέντου, η ζωγραφική διεγείρει το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σας και σας κάνει πιο δημιουργικούς!

Ασκηθείτε

IDEALES BLOG_5Η συστηματική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι εκτός από το σώμα, ωφελεί και τον εγκέφαλο, καθώς προκαλεί τη δημιουργία νέων νευρώνων.

Εισπνεύστε βαθιά

Οι βαθιές εισπνοές οξυγονώνουν και αιματώνουν καλύτερα τον εγκέφαλο.  Μόλις 10 με 15 λεπτά καθημερινά, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σας!

Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό

Γνωστό και χιλιοειπωμένο αλλά μια υπενθύμιση δεν βλάπτει!  Η σωστή διατροφή σας προσφέρει ενέργεια ενώ η κακή σας την στερεί… τόσο απλά.

Πιείτε κόκκινο κρασί

Eίναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ουσίες οι οποίες προστατεύουν τον εγκέφαλο.  Ένα ποτηράκι την ημέρα είναι ό,τι πρέπει.

IDEALES BLOG_6Λάβετε μέρος σε συζητήσεις – Κάντε ερωτήσεις

Ένας καλός διάλογος ενισχύει την ικανότητά σας να σκέφτεστε και μάλιστα πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως. Αποκτήστε τη συνήθεια να αμφισβητείτε τους άλλους και τις σκέψεις τους.  Οι ερωτήσεις μπορεί να προκαλέσουν νέες σκέψεις και ιδέες και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αύξηση της δύναμης του μυαλού σας!

Μάθετε μία νέα γλώσσα

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ενισχύει τη δομή του εγκεφάλου και βελτιώνει τα κέντρα ομιλίας του.

IDEALES BLOG_8Σκεφτείτε θετικά

Ξοδέψτε 10 λεπτά της ημέρας κάνοντας θετικές σκέψεις και θα αρχίσετε να διαπιστώνετε μία βελτίωση στον τρόπο σκέψης σας και στην ικανότητά σας να λύνετε προβλήματα.

Γράψτε ένα κείμενο

Όταν γράφετε (ένα άρθρο, ένα ποίημα, ημερολόγιο, κ.ά.) ενδυναμώνετε τη φυσική ικανότητα του εγκεφάλου σας να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα.

Λύστε σταυρόλεξα – Παίξτε επιτραπέζια

Λύνοντας σταυρόλεξα ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια που απαιτούν κριτική σκέψη, κρατάτε τον εγκέφαλό σας σε φόρμα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνετε και την ταχύτητα της σκέψης σας.

IDEALES BLOG_3Διαβάστε βιβλία

Το διάβασμα των βιβλίων διδάσκει το μυαλό σας να προσαρμόζεται στην απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων πληροφοριών σε μικρές χρονικές περιόδους.  Τα βιβλία προωθούν τις ικανότητες σκέψεως και απομνημόνευσης, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό μας και βελτιώνουν την κριτική μας ικανότητα.

Ακούστε κλασσική μουσική

Ακούγοντας κλασσική μουσική ενεργοποιείται το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας, κι αυτό είναι ο λόγος που η κλασσική μουσική βοηθάει τους μαθητές στα μαθηματικά και στη γραφή.

IDEALES BLOG_1Πηγαίνετε μία βόλτα

Το περπάτημα βάζει το μυαλό σας σε μία χαλαρή κατάσταση καθαρής σκέψεως και εγκεφαλικής λειτουργίας γενικότερα.  Επίσης, δίνει στον εγκέφαλό την ευκαιρία να περιπλανηθεί και να απαλλαγεί από σκέψεις που το προβληματίζουν.

Κλάψτε

Μη φοβάστε να κλάψετε.  Το κλάμα θεραπεύει τα συναισθήματα και προάγει την υγιή κυκλοφορία εντός του εγκεφάλου.

Κοιμηθείτε

Η ανάγκη για ξεκούραση και ανανέωση αφορά και τον εγκέφαλό σας.  Κατά τον ύπνο και οι σκέψεις μπαίνουν σε τάξη και η μνήμη διατηρείται ακμαία!

Κρατήστε το μυαλό σας σε φόρμα …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»