Κάθε Τέλος Μια Καινούργια Αρχή

CΌταν δεν μπορείτε πλέον να σκεφτείτε κάποιον λόγο για να συνεχίσετε, πρέπει να σκεφτείτε έναν τρόπο να κάνετε επανεκκίνηση.  Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να τα παρατάει κανείς και του να ξεκινάει από την αρχή, προς τη σωστή κατεύθυνση.  Και υπάρχουν κάποιες λέξεις που μπορούν να σας απαλλάξουν από απογοητεύσεις του παρελθόντος και να σας οδηγήσουν προς ένα νέο ξεκίνημα. Αυτές οι λέξεις είναι «Από τώρα και στο εξής…»

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ_ΤΕΛΙΚΟ

Επομένως, από τώρα και στο εξής…

Αφήστε πίσω τα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε

Τα περισσότερα πράγματα καταλαμβάνουν ένα κομμάτι της ζωής σας, γιατί εξακολουθείτε να τα σκέφτεστε.  Θετικά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή σας, όταν απομακρύνεστε συναισθηματικά από τα αρνητικά πράγματα.  Γι’ αυτό σταματήστε να κρατιέστε σε ό,τι σας πονάει και δώστε χώρο σε ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά.  Μην αφήνετε ό,τι είναι έξω από τον έλεγχό σας να μπλέκεται με όλα τα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

Αποδεχτείτε και αγκαλιάστε την πραγματικότητα

GΗ ζωή είναι απλή.  Όλα συμβαίνουν για εσάς, όχι σε εσάς, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά.  Για ό, τι χάνετε, κερδίζετε κάτι άλλο. Και για ό,τι κερδίζετε, χάνετε κάτι άλλο.  Δεν είναι υποχρεωτικό  να σας αρέσει, απλά είναι λιγάκι πιο εύκολο αν το κάνετε.  Γι’ αυτό, δώστε προσοχή στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή.  Μπορείτε είτε να μετανιώνετε ή να χαίρεστε.  Η επιλογή είναι δική σας.

Αλλάξτε μυαλά

2Η αλλαγή είναι σαν την αναπνοή – δεν είναι μέρος της διαδικασίας, είναι η διαδικασία.  Στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε είναι η αλλαγή.  Και το πρώτο βήμα προς την θετική αλλαγή είναι να αλλάξει η προοπτική σας.  Προετοιμαστείτε για το θετικό.  Προετοιμαστείτε για το καινούργιο.  Η ανάπτυξη είναι αδύνατη χωρίς αλλαγή.  Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε μυαλά, δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα στη ζωή σας.  Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Κρατηθείτε σφιχτά στα καλά πράγματα

Όταν η ζωή σας ρίξει σε ένα πηγάδι τόσο βαθύ που δεν μπορείτε να δείτε  τίποτα παρά μόνο σκοτάδι, μην χάνετε πολύτιμη ενέργεια προσπαθώντας να βγείτε έξω.  Γιατί αν σκάψετε βιαστικά μες στο σκοτάδι, είναι πιθανό να κατευθυνθείτε προς τη λάθος κατεύθυνση κι έτσι να σκάψετε ακόμα πιο βαθιά στο πηγάδι.  Αντ” αυτού, χρησιμοποιήστε όση ενέργεια έχετε και απλώστε τα χέρια να φτάσετε σε κάτι καλό.  Γιατί το καλό είναι φωτεινό… η ακτινοβολία του θα σας δείξει τον δρόμο για να βγείτε.

Ξεκουραστείτε και ανασυνταχθείτε

4Δύναμη δεν είναι να σηκώνετε τον σταυρό της θλίψης ή της ντροπής.  Δύναμη είναι να επιλέγετε εσείς το μονοπάτι της ζωής σας, ζώντας με τις συνέπειες, και μαθαίνοντας από αυτές.  Μερικές φορές κάνετε ό,τι το καλύτερο και όμως καταλήγετε με ένα χάος.  Όταν συμβαίνει αυτό, δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε.  Προσπαθήσατε. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που μπορείτε να κάνετε.  Δεν αποτύχατε.  Απλά μάθατε τι να μην κάνετε.  Γι’ αυτό ξεκουραστείτε, ανασυνταχθείτε και ξαναξεκινήστε με όσα πλέον ήδη γνωρίζετε.

Ρισκάρετε

Κάνοντας μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας ή δοκιμάζοντας κάτι νέο μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Αλλά ξέρετε τι είναι ακόμη πιο τρομακτικό;  Η μεταμέλεια. Γι’ αυτό, συνειδητοποιήστε ότι οι περισσότεροι από τους φόβους σας είναι πολύ μεγαλύτεροι στο μυαλό σας από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.  Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας όταν χρειαστεί να τους αντιμετωπίσετε.  Μην τους αφήσετε να σας σταματήσουν.  Ζήστε τη ζωή σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να μετανιώσετε για τα ρίσκα που δεν πήρατε, την αγάπη που αρνηθήκατε, τα δώρα που ποτέ δεν πήρατε.

Συνεχίστε την αναρρίχηση

5Κάθε άτομο που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού δεν έπεσε εκεί από τον ουρανό.  Τα καλά πράγματα έρχονται σε όσους εργάζονται γι” αυτά. Κερδίζετε πίστη στον εαυτό σας και γίνεστε πιο δυνατοί από κάθε εμπειρία κατά την οποία ωθείτε πραγματικά τον εαυτό σας να κάνει κάτι που δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει.  Αν βρίσκεστε κάπου ανάμεσα, ανίκανος ή απρόθυμος να γυρίσετε πίσω ή πολύ φοβισμένος για να πάτε μπροστά, θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τη θέα χωρίς να είναι διατεθειμένοι να αναρριχηθείτε.

Συνειδητοποιήστε ότι κάθε βήμα είναι απαραίτητο

6Τίποτα δεν είναι ποτέ λάθος.  Μαθαίνουμε από κάθε βήμα που κάνουμε.  Οτιδήποτε κάνατε σήμερα ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να προχωρήσετε στο αύριο.  Επομένως, να είστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας.  Ίσως να μην είσαστε τόσο καλοί όσο θα θέλατε, αλλά χάρη σε όλα τα μαθήματα που μάθατε καθ’ όλη τη διαδρομή,  είστε πολύ καλύτεροι απ’ ότι ήσασταν.

Κάνουμε μικρά βήματα μπροστά δοκιμάζοντας κάθε τι καινούργιο …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»