Κάθε Ταξίδι μία Μοναδική, Πολύτιμη Εμπειρία!

Αν υπήρχε ένα τζίνι που θα εκπλήρωνε μέχρι 3 επιθυμίες μας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εμάς θα ζητούσαμε να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο!  Και ποιος δεν ονειρεύεται να γνωρίσει νέους τόπους, ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, να δει πως είναι η ζωή πέρα από τον δικό του μικρόκοσμο και φυσικά να αποδράσει από τα τετριμμένα της καθημερινότητάς του.

Κάθε φορά που εκπληρώνουμε αυτήν μας την επιθυμία βγαίνουμε ιδιαίτερα  ωφελημένοι, γιατί τα ταξίδια έχουν τόσα πολλά να μας προσφέρουν, όπως:

Μας ανεβάζουν τη διάθεση

Και μόνο η προετοιμασία και η προσμονή για ένα ταξίδι αρκούν για να μας απογειώσουν τη διάθεση, πόσο μάλλον το ίδιο το ταξίδι!

Μας κάνουν πιο σοφούς

Κάθε ταξίδι είναι ένα σχολείο της ζωής, ένα βιωματικό μάθημα γεωγραφίας, ιστορίας, κοινωνιολογίας, τέχνης και πολιτισμού, κ.ά.  Όσο ταξιδεύουμε τόσο πιο πολλά μαθαίνουμε για τον κόσμο γύρω μας, γνωρίζουμε νέους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο σκέψης, βλέπουμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί και όλα αυτά θα μείνουν για πάντα στο μυαλό, κάνοντάς μας πλουσιότερους σε γνώσεις και εμπειρίες.

Βελτιώνουν την ικανότητά μας να λύνουμε προβλήματα

Ένα ταξίδι χρειάζεται κάποια οργάνωση και όσο να’ναι θα έρθουμε αντιμέτωποι και με κάποια προβλήματα ή προκλήσεις κατά τη διάρκεια του. Ωστόσο, η ακατανίκητη θέλησή μας να περάσουμε καλά, θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και εμπόδιο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μας κάνουν πιο κοινωνικούς

Όταν βρισκόμαστε σε έναν ξένο τόπο, από τη μία θα αναγκαστούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με αγνώστους για διάφορες πληροφορίες και από την άλλη θα νιώσουμε πιο απελευθερωμένοι στο να αποκτήσουμε νέες γνωριμίες και να περάσουμε καλά.

Γινόμαστε καλύτεροι στη διαχείριση των χρημάτων μας

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού εξαρτάται πρωτίστως από τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε.  Η δημιουργία ενός καλού προϋπολογισμού που θα καλύπτει όλες μας τις ανάγκες (έξοδα μετακίνησης, διαμονή, διατροφή, διάφορα επιπλέον έξοδα),θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλή διαχείριση των χρημάτων μας, ώστε να μην να κινδυνεύουμε να μείνουμε ταπί και καθόλου ψύχραιμοι!

Γινόμαστε πιο πρακτικοί

Ταξιδεύοντας μαθαίνουμε να αρκούμαστε σε πιο λίγα πράγματα.  Δεν μπορούμε π.χ. να κουβαλήσουμε όλη τη ντουλάπα μας για να έχουμε ρούχα για κάθε πιθανή και απίθανη περίσταση ή να περιμένουμε να βρούμε όλες τις ανέσεις του σπιτιού μας σε κάθε γωνιά της γης. Προσαρμόζουμε τις ανάγκες μας σε αυτά που πραγματικά μας χρειάζονται, χωρίς να φορτωνόμαστε περιττά βάρη, έξοδα και άγχη.

Γινόμαστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά μας

Οι ειδικοί λένε ότι οι καλύτερες ιδέες μάς έρχονται στο μυαλό όταν είμαστε εκτός του χώρου εργασίας μας, όταν δηλαδή απουσιάζει η πίεση, η ένταση, η κούραση και το άγχος της δουλειάς. Ένα ταξίδι παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για να σκεφτεί το μυαλό μας πιο ψύχραιμα και ίσως να πάρουμε και χρήσιμες ιδέες από τον τόπο που θα επισκεφθούμε και τους ανθρώπους που θα γνωρίσουμε!

Ανανεώνουμε τη σχέση μας

Ένα ταξίδι δε θα κάνει απαραιτήτως τη σχέση μας καλύτερη.  Είναι όμως μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινή τριβή, να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό και να έρθουμε πιο κοντά με τον σύντροφό μας.

Αποδράστε από την καθημερινότητα …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»