Η Μόδα Θέλει Ανακύκλωση

Κάθε χρόνο περίπου 5,8 εκατομμύρια τόνοι ρούχων στην Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του ρουχισμού ανακυκλώνεται.

Τα θετικά της ανακύκλωσης των ρούχων μας δεν είναι καθόλου αμελητέα, καθώς έτσι μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων μας, την εκπομπή αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους.

Επιπλέον, δωρίζοντάς τα ρούχα μας σε ιδρύματα, φιλανθρωπικές οργανώσεις και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, βοηθάμε σημαντικά τους συνανθρώπους μας.

Εναλλακτικά, μία αναζήτηση στο διαδίκτυο προσφέρει πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τα ρούχα μας.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια προσπάθεια από Δήμους και ιδιωτικές εταιρείες να αξιοποιήσουν ρούχα και παπούτσια που θα κατέληγαν σε χωματερές, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Είναι στο χέρι του καθενός και προς το συμφέρον όλων μας να επιτύχει αυτή η δράση, γι’αυτό, κάθε φορά που έρχεται η εποχή της εκκαθάρισης της ντουλάπας μας…

Δωρίζουμε τα ρούχα μας όπου υπάρχει ανάγκη …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»