Η Λίμνη Άβυθος στην Κεφαλονιά

ΑΒΥΘΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΗ λίμνη Άβυθος στην Κεφαλονιά, για πολλά χρόνια αποτελούσε ανεξήγητο φαινόμενο τόσο για τους επισκέπτες της όσο και για τους επιστήμονες.  Το μυστήριο ωστόσο λύθηκε και η απάντηση ήταν τόσο απλή…

ΛΙΜΝΗ ΑΒΥΘΟΣΗ λίμνη Άβυθος, ή Άκωλη όπως, στην Κεφαλονιά βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Στάβερη κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος βορειοδυτικά του Πόρου.  Το όνομα της προέρχεται από το γεγονός πως, όσο και να προσπαθούσαν, κάτοικοι και επιστήμονες δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν το βάθος της.  Έτσι, για πολλά χρόνια αποτελούσε κι αυτή ένα από τα πολλά μυστήρια της Κεφαλονιάς τροφοδοτώντας δεκάδες μύθους και δοξασίες.

ΛΙΜΝΗ ΑΒΥΘΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΗ απάντηση στο μυστήριο αυτής της λίμνης δόθηκε ωστόσο και ήταν τόσο απλή, που κατέπληξε τους πάντες.  Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσαν οι επιστήμονες να μετρήσουν το βάθος της ήταν γιατί, τα όργανα βυθομέτρησης που χρησιμοποιούσαν παρασύροντας από ένα υπόγειο ποτάμι, δίνοντας έτσι λανθασμένες μετρήσεις.  Όταν ένας κάτοικος απλά έδεσε ένα μεγάλο σίδερο στην άκρη ενός σχοινιού, ανακαλύφθηκε πως η λίμνη έχει μόλις 11 μέτρα βάθος!  Παρ’ όλο όμως που η λίμνη τελικά έχει βυθό, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα που συναντώνται αποκλειστικά στην πανέμορφη Κεφαλονιά, αφού το υπόγειο ποτάμι της την ενώνει με την άλλη άκρη του νησιού πολλά χιλιόμετρα μακριά.

IDEALES RESORT ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠρόκειται για μια πανέμορφη λίμνη σε ένα κατάφυτο μέρος που δυστυχώς όμως δεν είναι προσβάσιμο.  Για να αποφευχθούν τα ατυχήματα και επειδή η λίμνη τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την περιοχή, είναι περιφραγμένη αποτρέποντας έτσι τους επισκέπτες να μπουν στον πειρασμό για μια βουτιά ή έστω για εξερεύνηση.

Γοητευτική και ανεξερεύνητη,  γεμάτη χρώματα και μοναδικά φυσικά φαινόμενα.  Η Κεφαλονιά είναι μοναδικό νησί που κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες της.  Ανακαλύψτε τη κάνοντας βάση σας το πανέμορφο Ideales Resort …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»