Επιδότηση ΕΣΠΑ για Ξενοδοχεία

ΕΣΠΑΣύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, €465 εκατομμύρια θα διατεθούν για την επιδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Τουρισμού, Μεταποίησης, Εμπορίου και Υπηρεσιών από το πρόγραμμα Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς μέσω ΕΣΠΑ.

Μήπως είστε μέσα στους υποψήφιους;

ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΣτόχος της δράσης του ΕΣΠΑ είναι η τόνωση του επιχειρείν μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων, υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στις δύσκολες συνθήκες κρίσης που διανύουμε.  Το 70-80% των κονδυλίων αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 20-30% νέες και υπό σύσταση, ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι περιλαμβάνει η  επιδότηση ΕΣΠΑ και ποιοι μπορούν να υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προκειμένου να τη λάβουν.

Δικαιούχοι για την επιδότηση ΕΣΠΑ θεωρούνται οι επιχειρήσεις υφιστάμενες, νέες ή υπό σύσταση. Υφιστάμενες θεωρούνται αυτές που μέχρι τις 31/12/2011 έχουν δύο ή περισσότερες πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις 12μηνης διάρκειας.

Οι Επιλέξιμες Τουριστικές Επιχειρήσεις είναι :

  • Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, κατηγορίας 1, 2 και 3 αστέρων με 100 ή λιγότερες κλίνες.
  • Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων κατηγορίας 1, 2 & 3 αστέρων με 100 ή λιγότερες.
  • Ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια Ε, Δ και Γ τάξης, με 100 ή λιγότερες κλίνες.
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και μικτής μορφής ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων, όλων των κατηγοριών.
  • Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.
  • Τουριστικές επαύλεις.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑΤα κονδύλια θα διατίθενται, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή και ανακαίνιση πισίνων και για την εγκατάσταση spa (μονάδες Υδροθεραπείας).  Η Ideales, ως ο πλέον καταξιωμένος κατασκευαστής επαγγελματικής πισίνας μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη λύση για την αναβάθμιση της επιχείρησης σας. Στο site μας μπορείτε να δείτε μερικά από τα έργα μας και να πάρετε μια γεύση για τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία μας στην πισίνα.

Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ΕΣΠΑ θα ξεκινά από τις €20.000 και θα φτάνει τις €300.000 και θα περιλαμβάνει την κατασκευή ή/και τον εκσυγχρονισμό χώρων και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Επίσης, θα διατεθούν κονδύλια για τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.  Ακόμη, η επιδότηση περιλαμβάνει την επένδυση σε μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης και σε μηχανήματα και εξοπλισμό, την αγορά λογισμικού, τη χρηματοδότηση προβολής και προώθησης της επιχείρησης, την πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, την απόκτηση δικαιωμάτων τεχνογνωσίας και -μόνο για τις νέες ή τις υπο-σύσταση μικρές επιχειρήσεις- χρηματοδότηση του 40% των λειτουργικών εξόδων.

Το συνολικό ποσοστό επιδότησης θα καθορίζεται ως εξής :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Α. Μακεδονία- Θράκη50%60%
Κ. Μακεδονία40%50%
Δ. Μακεδονία40%50%
Ήπειρος50%60%
Στερεά Ελλάδα40%50%
Θεσσαλία40%50%
Ιόνια40%50%
Δυτική Ελλάδα50%60%
Βόρειο Αιγαίο40%50%
Νότιο Αιγαίο40%50%
Κρήτη40%50%
Αττική40%50%
Πελοπόννησος40%50%

Η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα είναι δυνατή από 25/02/2013 έως 25/04/2013.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον νόμο 3842/2010, τα επιχορηγούμενα ποσά των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ δε φορολογούνται και η τελική χορήγηση της επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πληρότητα του επιχειρηματικού σχεδίου που θα κατατεθεί, τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του, την προβλεπόμενη βιωσιμότητα της επιχείρησης και φυσικά από την μέχρι τώρα πορεία της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι γνώσεις μας στο αντικείμενο της κατασκευής, ανακαίνισης και οικολογικής αναβάθμισης της πισίνας αλλά και του spa μαζί με τη μοναδική αυτή ευκαιρία επιδότησης από το ΕΣΠΑ μπορεί να κάνει θαύματα για την επιχείρηση σας.  Μπορεί να αυξήσει την αξία, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και να την απογειώσει σε μια περίοδο που κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση για να ευημερήσει.

Κυριότερος στόχος του προγράμματος είναι η υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στο περιβάλλον.  Συνεπώς θα υπάρξει αυξημένη βαθμολογία του επενδυτικού σχεδίου που περιλαμβάνει νέα κατασκευή ή ανακαίνιση πισίνας που είναι Piscines Ideales | the eco pool® αφού είναι η μόνη, πιστοποιημένα, οικολογική πισίνα παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Ideales εξασφάλισε για εσάς συνεργασία με εταιρίες που θα σας καθοδηγήσουν για την ένταξη του επενδυτικού σας σχεδίου.

Καλέστε σήμερα στο 210 61 48 400 ή επισκεφθείτε το site μας Ideales για να μάθετε πως θα αυξήσετε τα έσοδα σας …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»