Αντηλιακό, γιατί είναι απαραίτητο;

11550290-straw-beach-bag-blue-towel-sunscreen-with-water-drops-and-starfish-isolated-on-whiteΟι επιστήμονες δεν σταματούν να μας εφιστούν την προσοχή στο ότι δεν επιτρέπεται να βγαίνουμε στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.  Πολλοί από εμάς όμως το αμελούν συστηματικά.  Ώρα να θυμηθούμε λοιπόν γιατί είναι τόσο σημαντικό το αντηλιακό στην καθημερινότητα μας.

DES (11)Οι ακτίνες του ήλιου, όσο απολαυστικές και να φαντάζουν καθώς μας χαϊδεύουν δίπλα στην πισίνα, είναι στην πραγματικότητα βλαβερές για το δέρμα και την υγεία μας.  Μάλιστα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος ή και την εμφάνιση πανάδων. Μην ανησυχείτε όμως, με άφθονο αντηλιακό μπορείτε να είστε ασφαλείς και να απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία και το κολύμπι στην πισίνα σας χωρίς φόβο.

Το κάψιμο προέρχεται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου UVA και UVB.  Αυτές ευθύνονται για το κοκκίνισμα και το ξεφλούδισμα του δέρματος μας.  Η δουλειά των αντηλιακών λοιπόν, είναι να μπλοκάρουν αυτή την κακή ακτινοβολία με σκοπό να προστατέψουν την επιδερμίδα μας.  Αν λοιπόν θέλετε να απολαμβάνετε τον ήλιο άφοβα και να μην περνάτε τις ημέρες σας στη σκιά, τότε το αντηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας.

skd276258sdcΒλέπετε, τα αντηλιακά περιέχουν δείκτες προστασίας SPF που κυμαίνονται από ελάχιστες τιμές ως και υπερβολικά υψηλές.  Όσο υψηλότερο SPF διαλέξετε, τόσο πιο προστατευμένοι θα είστε, όμως προσέξτε : με μια εφαρμογή δεν καταφέρνετε πολλά.  Το αντηλιακό χρειάζεται συχνή ανανέωση για να παραμείνετε προστατευμένοι και φυσικά πρέπει να εφαρμόζεται παντού.  Μερικά σημεία που ξεχνιούνται συχνά είναι η γραμμή των μαλλιών, τα χέρια, το σημείο πίσω από τα αυτιά, οι πατούσες και στους άντρες …το κεφάλι αν υπάρχει αραίωση μαλλιών.

2441385282_99fb85f501_bΚαι για να λυθεί αυτή η απορία μια για πάντα, πρέπει να σας πληροφορήσουμε πως μαυρίζετε ακόμα και με αντηλιακό.  Για την ακρίβεια, μαυρίζετε πιο ομοιόμορφα, πιο βαθιά με μεγαλύτερη ασφάλεια και το μαύρισμα σας θα έχει περισσότερη διάρκεια.  Τέλος λοιπόν οι δικαιολογίες, βάλτε αντηλιακό ΤΩΡΑ 🙂


Η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή, για να απολαμβάνετε την
Piscines Ideales σας και τον ήλιο κάθε μέρα, όλη μέρα χωρίς φόβο φοράτε αντηλιακό γιατί …κάνει καλό!

This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»