Το Μυστικό Top 10

ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣΞέρουμε πως χωρίς νερό δε θα υπήρχε ζωή.  Ξέρουμε επίσης, ότι τα 2/3 του σώματος μας αποτελούνται από αυτό.  Υπάρχουν όμως και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα που αξίζει να μάθουμε για το νερό.

  1. Για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας χρησιμοποιούμε περίπου 7,5 λίτρα νερό αν αφήσουμε τη βρύση να τρέχει.
  2. Το νερό είναι το μοναδικό στοιχείο που βρίσκουμε σε τρείς μορφές στη φύση, υγρό, αέριο και στερεό.
  3. Σήμερα, πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές με σοβαρή έλλειψη νερού.
  4. Το νερό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του πλανήτη μας αλλά και του σώματος μας.  Αν λοιπόν έχουμε υψηλό πυρετό, ο καλύτερος τρόπος για να τον αντιμετωπίσουμε  είναι να πίνουμε πολύ νερό.
  5. Η Γη έχει ακριβώς την ίδια ποσότητα νερού που είχε όταν ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟπρωτοδημιουργήθηκε. Αυτό σημαίνει, ότι το νερό που πίνετε από τη βρύση σας μπορεί να περιέχει μόρια από νερό που ήπιε κάποτε ένας άνθρωπος των σπηλαίων.
  6. Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει ακόμη και για 30 ημέρες χωρίς φαγητό, μα θα άντεχε για λιγότερο από μια εβδομάδα αν στερούταν το νερό.
  7. Ο μέσος άνθρωπος πίνει 75.000 λίτρα νερό σε όλη του τη ζωή.  Αυτό ισούται με τη χωρητικότητα μιας μέσης πισίνας ή με 15.000 μπουκάλια του 1,5 λίτρου!
  8. Πολλά από τα καθημερινά «δεινά» που αντιμετωπίζουμε όπως η κόπωση, οι πονοκέφαλοι και η δυσπεψία μπορεί να οφείλονται κατά 80% στην αφυδάτωση.
  9. Τα νεφρά μας ανακυκλώνουν 1.514 λίτρα νερού κάθε μέρα.
  10. Ο Vincent Priessnitz, γνωστός και ως πατέρας της μοντέρνας Υδροθεραπείας, ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε το κρύο νερό το 1800 προκειμένου να γιατρέψει σοβαρά σωματικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ίδιος.  Η θεραπεία του ήταν τόσο αποτελεσματική που τη χρησιμοποίησε με επιτυχία και σε πολλούς άλλους.  Το νερό όμως χρησιμοποιούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τους αρχαίους Αιγύπτιους, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

THE ECO POOLΤο νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό  και οι ευεργετικές του ιδιότητες δεκάδες.  Στην Ideales θεωρούμε υποχρέωση μας να το προστατεύουμε και να το σεβόμαστε γι’ αυτό δημιουργήσαμε την πρώτη παγκοσμίως -πιστοποιημένη- οικολογική πισίνα Piscines Ideales | the eco pool®.  Διαβάστε περισσότερα στο www.ideales.gr/downloads/eco-pool-form

Ας προστατέψουμε το νερό για εμάς και τις γενιές που θα ακολουθήσουν για ένα καλύτερο αύριο …ΣΗΜΕΡΑ!

Σεβόμαστε και φροντίζουμε τη φύση γιατί …κάνει καλό!

This entry was posted in Οφέλη and tagged . Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Το Μυστικό Top 10

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»