Οφέλη να τα πιεις στο ποτήρι

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΦΕΛΗΤα τελευταία χρόνια, το πράσινο τσάι έχει αναχθεί από απλό αφέψημα σε τροφή υπερ-ήρωα.  Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τα δεκάδες οφέλη του, που περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση του καρκίνου, του Πάρκινσον και του Αλτζχάιμερ και πολλά άλλα.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣΤο πράσινο τσάι χρησιμοποιείται από λαούς εδώ και εκατοντάδες χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς.  Οι πρόγονοι μας γνώριζαν τις ευεργετικές του ιδιότητες, όμως η εξέλιξη της επιστήμης φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα από τα υπέροχα οφέλη που έχει αυτό το αφέψημα για τον οργανισμό μας.  Το πράσινο τσάι καταναλώνεται σε τεράστιες ποσότητες ανά τον κόσμο καθώς περισσότεροι άνθρωποι το επιλέγουν -είτε τους αρέσει η γεύση τους, είτε όχι- προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ιδιότητες του.  Ας δούμε τις σημαντικότερες από αυτές.

Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Μετά από εκτενείς μελέτες, αποδείχθηκε πως το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση.  Αυτό οφείλεται στις κατεχίνες που περιέχει και πιο συγκεκριμένα στην κατεχίνη ECGC η οποία μειώνει τη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων.

Ρύθμιση γλυκόζηςΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
Το πράσινο τσάι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης πράγμα που με τη σειρά του επιβραδύνει την αύξηση του ζαχάρου μετά το φαγητό.  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη.

Αντιμετώπιση του καρκίνου
Κι όμως, η κατεχίνη epigallocatechin gallate που περιέχει το πράσινο τσάι αποδείχθηκε πρόσφατα πως βοηθά στην καταστροφή των καρκινογόνων κυττάρων χωρίς να βλάπτει τον υγιή ιστό.

Αντιμετώπιση του Πάρκινσον και του Αλτζχάιμερ
Μελέτες έδειξαν πως το πράσινο τσάι επιβραδύνει τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων και ενεργοποιεί την ανανέωση τους κάνοντας έτσι θαύματα για τους ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον και Αλτζχάιμερ.

Έλεγχος του βάρους
Οι παντοδύναμες κατεχίνες του πράσινου τσαγιού βοηθούν εξαιρετικά στη ρύθμιση ή και την αποβολή του περιττού βάρους του οργανισμού, αφού ενεργοποιούν το μεταβολισμό και τη λιποδιάλυση.

Tea in the mistΠόσο όμως τσάι πρέπει να πίνουμε για να δούμε διαφορά στον οργανισμό μας;  Όχι πολύ.  Μόλις 2-3 φλιτζάνια κρύο ή ζεστό πράσινο τσάι τη μέρα αρκούν για να ωφεληθούμε από αυτό το αφέψημα και μάλιστα με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Βάλτε λοιπόν το πράσινο τσάι στην καθημερινότητα σας, γιατί πραγματικά             …κάνει καλό!

This entry was posted in Οφέλη and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»