Η Κολύμβηση Κάνει τα Παιδιά πιο Έξυπνα

Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του.  Κάθε γονιός θέλει να παρέχει στα παιδιά του εκείνα τα εφόδια που θα τους χρειαστούν, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ζωής.

BABYΈνας ευχάριστος τρόπος για να ενισχύσουμε την πνευματική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού μας είναι αποδεδειγμένα το κολύμπι.  Σύμφωνα με μια πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα, τα παιδιά που κάνουν μαθήματα κολύμβησης σε μικρή ηλικία αναπτύσσονται νοητικά πολύ νωρίτερα από τους συνομήλικους τους που δεν κάνουν.  Ως εκ τούτου, έχουν καλύτερη απόδοση στα μαθήματα τους και γενικότερα σε ό,τι κάνουν.

Η έρευνα ήταν τριετής και διεξήχθη με σκοπό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη γενική πεποίθηση στη βιομηχανία του υγρού στίβου ότι οι νέοι και ικανοί κολυμβητές φαίνεται να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ευφράδεια λόγου και να είναι πιο πνευματώδεις.

Σε αυτήν την 1η διεθνή μελέτη του είδους της, ερευνητές του Πανεπιστημίου Griffith της Αυστραλίας έθεσαν ερωτήσεις στους γονείς περίπου 7.000 παιδιών που μάθαιναν κολύμβηση κάτω από την ηλικία των 5, για να καθορίσουν πότε τα παιδιά τους έφταναν σε φάσεις ορόσημο, όσον αφορά το σωματικό, γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο ανάπτυξης.

Τα στοιχεία της έρευνας συγκρίθηκαν με συνηθισμένους δείκτες ανάπτυξης (όπως ικανότητα στο μέτρημα, το περπάτημα, την ομιλία, κ.ά.) παιδιών αντίστοιχης ηλικίας που δεν κολυμπούσαν.

Γνωρίζοντας ότι οι γονείς έχουν την τάση να υπερβάλλουν, οι ερευνητές έβαλαν σε δοκιμασία σχεδόν 200 παιδιά για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της έρευνας τους.

Η μελέτη απέδωσε κάποια εντυπωσιακά ευρήματα:

Τα παιδιά που κολυμπούσαν, όχι μόνο ήταν πιο ανεπτυγμένα σωματικά, αλλά ήταν και μήνες ή ακόμα και χρόνια μπροστά σε πνευματικό επίπεδο.  Ήταν σε θέση να διαβάζουν, να γράφουν και να μετρούν καλύτερα από τα παιδιά που δεν κολυμπούσαν.

Ενδεικτικά, μία ομάδα δοκιμής, με μέση ηλικία τα 3 χρόνια, ήταν κατά 15 μήνες περίπου πιο «μπροστά» στην κατανόηση οδηγιών.  Παιδιά μόλις πάνω από την ηλικία των 4 ήταν ιδιαίτερα ικανά στη γλώσσα (10 μήνες μπροστά), στην προφορική έκφραση (11 μήνες) και στα μαθηματικά (6,5 μήνες).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που ξεκινούν νωρίς κολύμπι αποκτούν τέτοιες ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να έχουν πιο ομαλή είσοδο και προσαρμογή στο σχολείο και τη μάθηση και συμβουλεύουν τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν έγκαιρα το κολύμπι.

BABY 1Και η δική μας εμπειρία λέει πως αν υπάρχει μια Piscines Ideales ή ένα Ideales Swim Spa για πρακτική εξάσκηση κατ’οίκον, τα αποτελέσματα θα είναι ολοένα και καλύτερα, για μικρούς και μεγάλους!

Από μικροί στο κολύμπι …κάνει καλό!

This entry was posted in Οφέλη and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»