Πήρατε τη Δόση σας Σήμερα;

Συχνά δεν προλαβαίνουμε «να σταματήσουμε για να μυρίσουμε ένα λουλούδι», κι αυτό συμπεριλαμβάνει το ότι δεν προλαβαίνουμε ούτε να γελάσουμε μέσα στη μέρα.  Κάποιες μέρες μάλιστα, μπορεί να μην έχουμε καν διάθεση να χαμογελάσουμε.  Όλοι έχουμε τέτοιες μέρες, αλλά γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικοί πολύ σοβαροί λόγοι υγείας –  τόσο συναισθηματικοί όσο και σωματικοί- επιβάλλουν να παίρνουμε τη «δόση» μας από γέλιο καθημερινά;  Παρακάτω είναι μόνο μερικοί :

Διατηρεί το Σώμα Υγιές
Ένα εγκάρδιο γέλιο ενισχύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και τα μικρόβια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, προστατεύοντάς μας από ασθένειες.   Με το γέλιο, οι ενδορφίνες που απελευθερώνει ο οργανισμός μπορούν να μειώσoυν προσωρινά τον πόνο.  Οπότε απλά γελάστε με την καρδιά σας …κάνει καλό!

Προστατεύει την καρδιά
Το άγχος μπορεί πραγματικά να «τσιτώσει» την καρδιά σας, οπότε χαρίστε της κάθε τόσο ένα πολυπόθητο διάλειμμα με ένα μικρό τρυκ.  Ένα μακρόσυρτο γέλιο αυξάνει τη ροή του αίματος, θωρακίζοντας την καρδιά σας από μελλοντικά καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ενισχύει τις Σχέσεις
Η παιχνιδιάρικη επικοινωνία μπορεί να κάνει θαύματα, διατηρώντας τις σχέσεις συναρπαστικές, φρέσκες, και χωρίς έννοιες.  Το να βλέπετε τις καταστάσεις μέσα από ένα χιουμοριστικό φακό, σας βοηθά όχι μόνο να επιλύετε διαφορές, αλλά και να ενισχύετε το δεσμό σας και να παραμένετε συνδεδεμένοι.  Άλλωστε, ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για ένα ερωτικό καυγαδάκι;  Το γαργάλημα!

Το Γέλιο είναι Μεταδοτικό
Το γέλιο είναι μεταδοτικό και κάνει χαρούμενους αυτούς στους οποίους μεταδίδεται.  Ένα χαμόγελο, ένα γέλιο από καρδιάς ή ένα ξεκαρδιστικό γέλιο, προκαλεί υγιείς αντιδράσεις στο σώμα σας και καλυτερεύει τη γενική σας εμφάνιση, αλλά και των γύρω σας.

 

Ανακουφίζει από το Άγχος
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να λιώσετε τον πάγο ή να εξομαλύνετε μια σύγκρουση, από το χιούμορ που προκαλεί γέλιο.  Ελαφρώστε λοιπόν τον φόρτο εργασίας ή τις τεταμένες σχέσεις με ένα καλαμπουράκι.  Θα σας ξεφορτώσει από το πολύ άγχος 🙂

Διατηρεί τις Ισορροπίες
Μετά από μια περιστασιακή αναποδιά είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι ο κόσμος θα τελειώσει, αλλά είναι σημαντικό να μην παίρνουμε τον εαυτό μας τόσο σοβαρά.  Δείτε με χιούμορ τις αγχωτικές καταστάσεις για να βελτιώστε όχι μόνο τη διάθεσή σας, αλλά και τη διάθεση των γύρω σας.  Όταν τα πράγματα γίνονται «σκούρα», γελάστε με τον εαυτό σας για να τα κρατήσετε ανάλαφρα.

Χαμογελάστε, γελάστε, ξεκαρδιστείτε …κάνει καλό! 🙂

This entry was posted in Οφέλη and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»