Τι Φυτά να Επιλέξετε για τον Περιβάλλοντα Χώρο της Πισίνας

ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΈνας καλοδιατηρημένος και προσεγμένος κήπος μπορεί να συμπληρώσει τέλεια μια πισίνα και να κάνει το χώρο σας να μοιάζει τροπικός!  Τι φυτά όμως πρέπει να επιλέξετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς μπελάδες;  Μάθετε παρακάτω…

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣΟ περιβάλλων χώρος της πισίνας σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ίδια όχι μόνον αισθητικά αλλά και λειτουργικά.  Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, οτιδήποτε ρυπαίνει ή επιβαρύνει τον περιβάλλοντα χώρο μιας πισίνας ρυπαίνει και επιβαρύνει και το νερό της: διαβάστε το σχετικό άρθρο. Συνεπώς, κατά την επιλογή των φυτών που θα φυτέψετε στον κήπο σας γύρω από την πισίνα θα πρέπει να θέσετε ως κριτήριο επιλογής και τη λειτουργικότητα των φυτών και όχι μόνον την ομορφιά τους.

ΕΞΩΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΣΙΝΑΤα φυτά που θα επιλέξετε για γύρω από την πισίνα θα πρέπει αρχικά να είναι φυτά που δε ρίχνουν τα φύλλα ή τα άνθη τους, ώστε να μην ρυπαίνεται το νερό της πισίνας.  Επίσης, αν επιλέξετε φυτά που ανθίζουν, θα πρέπει να ρωτήσετε τον κηπουρό σας ή κάποιον ειδικό κατά πόσον το λουλούδι της επιλογής σας ελκύει έντομα ή κουνούπια, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενόχληση για εσάς και την οικογένεια σας. Τέλος, τα δέντρα και οι μεγάλοι θάμνοι μπορούν να τοποθετηθούν στρατηγικά ώστε με τη σκιά τους να δημιουργούν μικρές δροσερές γωνιές.

Ποιες είναι λοιπόν οι καλύτερες επιλογές για εσάς;  Ετοιμάσαμε 6 προτάσεις, τρεις για φυτά χωρίς άνθη και τρεις για φυτά με άνθη, για να διαλέξετε ένα ή και όλα και να κάνετε την πισίνα σας τροπικό παράδεισο.

Φυτά χωρίς άνθη

  1. ΤΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑΜπανανιά. Δεν υπάρχει κάτι πιο τροπικό αλλά και παραδόξως ανθεκτικό από τη μπανανιά.  Το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα και κλίμα στο οποίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν πιάνει πάγος.  Κατά τα άλλα είναι ένα υπέροχα όμορφο φυτό με εξωτικό αέρα.
  2. Κάκτος Crassula Ovata. Το όνομα ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά στην όψη το συγκεκριμένο φυτό είναι πολύ γνώριμο.  Έχει σαρκώδη φύλλα και είναι πολύ ανθεκτικό.  Μάλιστα, δε ρίχνει καθόλου τα φύλλα του και είναι ιδιαίτερα ασφαλές για τοποθέτηση ακόμα και πολύ κοντά στην πισίνα σας.
  3. Σεφλέρα. Ένα ακόμη φυτό που μοιάζει άγνωστο όταν το ακούμε, αλλά πολύ γνώριμο μόλις το αντικρύσουμε.  Η Σεφλέρα είναι δημοφιλής επιλογή για κάθε κήπο λόγω της ανθεκτικότητας της και της τροπικής της όψης.

Φυτά με άνθη

  1. SONY DSCΙβίσκος. Είναι ένα δέντρο που παράγει υπέροχα τροπικά άνθη σε λευκό ή και κόκκινο χρώμα και είναι πολύ ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.
  2. Γεράνι. Το γνωστό σε όλους μας γεράνι είναι το τέλειο φυτό για γύρω από την πισίνα και, από τη λίστα μας, εκείνο που χρειάζεται ίσως τη λιγότερη φροντίδα καθώς η ανθεκτικότητα του είναι παροιμιώδης.
  3. Πουλί του Παραδείσου. Ίσως το έχετε δει μόνο σε ανθοδέσμες, όμως αυτό το εξωτικό λουλούδι προέρχεται από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να μεταμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας σε παράδεισο.

Θέλετε περισσότερες ιδέες;  Καλέστε μας στο 210 61 48 400 και ελάτε να σχεδιάζουμε το δικό σας προσωπικό παράδεισο …κάνει καλό!

This entry was posted in Aξεσουάρ Πισίνας και Spa and tagged . Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Τι Φυτά να Επιλέξετε για τον Περιβάλλοντα Χώρο της Πισίνας

Σχολιάστε

«Η Ideales σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά υπερασπίζεται και τη δική της! Έτσι λοιπόν προτιμά τα ελληνικά από τα greeklish, τα πεζά από τα κεφαλαία, αγαπά το χιούμορ και αποστρέφεται τις ύβρεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ταυτόχρονα, η Ideales πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας ή είναι άσχετα με το υπό σχολιασμό άρθρο.»